FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Urotnički diskursi hrvatskih neokonzervativaca: “UN potiče na homoseksualni seks“

objavljeno:

7. 10. 2013.
Urotnički diskursi hrvatskih neokonzervativaca: “UN potiče na homoseksualni seks“

Jedanaest svjetskih zemalja, među kojima i Hrvatska, prošlog je mjeseca u UN-u održalo prvi sastanak međunarodnog udruženja „LGBT Core Group“ posvećen borbi za prava LGBT osoba i pozvalo sve članice UN-a da odbace zakone koji ih diskriminiraju (KlikKlik).

Portal Zdravstveniodgoj.com izvijestio je kako ministrica Pusić „u vrijeme kada je hrvatski zdravstveni sustav ionako na koljenima, gura Hrvatsku u asocijacije koje potiču izuzetno rizičan homoseksualni seks“ što je, kako kažu u svojem priopćenju, „jednako kao i postavljanje tempirane bombe“ (KlikKlik). Hajci se pridružila i inicijativa „U ime obitelji“ koja je na svojim stranicama nadodala da ministrica u UN-u govorila o nasilju nad LGBT osobama, ali je propustila „izvijestiti o nezadovoljavajućem i često nasilnom odnosu dijela hrvatskih građana koji su napadali volontere inicijative U ime obitelji“ (KlikKlik).

Dakle, da sumiramo ovu struju (ne)svijesti hrvatskih neokonzervativaca: LGBT osobe u hrvatskoj nisu diskriminirane i nad njima se ne vrši nasilje. Ministrica Pusić ušla je u asocijaciju koja potiče homoseksualni seks što će uništiti hrvatsko zdravstvo jer homoseksualni seks uzrokuje AIDS čiji tretman uzrokuje ogromne troškove. Raspadom hrvatskog zdravstvenog sustava ugrozit će se zdravlje hrvatskih građana.

Homofobija hrvatskih katoličkih podružnica je nelogična, nekonzistentna i neartikulirana, ali svejedno vrlo opasna. Ovdje se stvara dojam o biološkoj ugroženosti hrvatskih građana. Koliko god takav diskurs bio nesuvisao, on prenosi jasnu poruku – LGBT osobe ugrožavaju našu biološku opstojnost. Da je barem netko u recentnoj svjetskoj povijesti već imao takvu ideju pa da unaprijed znamo kakve posljedice ona može proizvesti.

I zaista, u vrijeme recesije u kojem su neki građani posebno prijemčivi za ideje koje nude krivca za njihov nepovoljni položaj, optužiti LGBT građane da ugrožavaju zdravstveni sustav više ne graniči s nacističkom ideologijom – to jest nacistička ideologija. Tako je koketiranje hrvatskih neokonzervativaca s pogubnim ideologijama ovog puta preraslo u prvi službeni dejt. Sada su zaista izišli iz demokratskog spektra ideologija, ako su u njemu ikada i bili.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike