FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Uhićeno 10 ruskih LGBT aktivista ispred glavnog sjedišta Olimpijskih igara u Sochiju

objavljeno:

26. 09. 2013.
Uhićeno 10 ruskih LGBT aktivista ispred glavnog sjedišta Olimpijskih igara u Sochiju

10 gej aktivista uhićeno je jučer ispred sjedišta Olimpijskih igara u Sochiju zbog kršenja kontroverznog zakona koji zabranjuje „gej propagandu“.

Aktivisti predvođeni Nikolajem Alekseevom pokušalo je održati prosvjed protiv zabrane javnog okupljanja tijekom Olimpijskih igara koje će se održati sljedeće godine u Sochiju.

Prema navodima očevidaca, aktivisti su uhićeni odmah nakon što im je policija zaplijenila transparent u kojem pozivaju na prekid homofobije koja je u toj zemlji dosegla vrhunac unazad nekoliko mjeseci.

Aktivisti su formalno zatražili dozvolu za mirno okupljanje, ali su im je policijski organi odbili izdati. Alekseev je izjavio kako ih terete za povredu zakona koji zabranjuje „homoseksualnu propagandu“. „Pozivaju se na taj zakon da bi zabranili svaki prosvjed gdjegod i kadgod se prijavili. Koriste se njime kao izlikom“, rekao je Alekseev.

Ipak, policijsko nasilje nije slomilo uhićene aktiviste, budući da su se slikali u policijskom kombiju i sliku postavili na društvene mreže.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike