FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Totalno queer dan na hrvatskim radijima!

objavljeno:

25. 09. 2013.
Totalno queer dan na hrvatskim radijima!

autor:Danas će slušatelji diljem Hrvatske imati priliku poslušati čak tri emisije na radiju koje se tiču LGBT osoba, a sve zahvaljujući radu udruga Domino, Zagreb Pride, Lori i Queer Sport Split koje su tokom 2013. godine intenzivirale dodatno svoje aktivnosti u sklopu europskog projekta “Drugačije društvo je moguće” kojemu je cilj doprijeti u izgradnji tolerantnog, otvorenog društva različitosti oslobođenog od homofobije i transfobije.

Queer radijski niz započinje se emisijom Eurolink na Radio Dalmacija (KlikKlik) u produkciji Cenzure plus koja je na programu u 10:15 sati, a možete ju slušati preko live streama. Markom Jurčić iz Zagreb Pridea razgovarao je o bračnoj jednakosti i položaju LGBT zajednice u medijima (kako se odnose, upotrebljavaju li prave nazive, shvaćaju li što LGBT populacija želi..) te zašto je bitna i što podrazumijeva bračna jednakost, ali i prihvaćanje u društvu.

U 12:00 sati na pulskom radiju Maestral (KlikKlik) poslušajte emisiju koja će pokušati objasniti koja je zastupljenost LGBT  osoba  u medijima i kako ona utječe na percepciju javnosti, te je provedena anketa među slušateljima kao i što je o toj temi napravljen intervju s urednicom portala Queer.hr Karlom Horvat Crnogaj.

Queer radijski dan završava se emisijom na Radiju 101 (KlikKlik) u 14:50 sati čija je tema referendum te će se raspravljati o nedavnim događajima vezanima oko inicijative “U ime obitelji” te referendumu koji bi se uskoro mogao održati u Republici Hrvatskoj i time staviti LGBT osobe u osjetno nepovoljniji položaj ukoliko građani i građanke Republike Hrvatske odluče uskratiti im moguće pravo na brak.

Emisije se nastavljaju i dalje, a već iduću možete poslušati u petak na Radio Braču.

Europska unija sastoji se od 27 država članica koje su odlučile postupno povezivati svoja znanja, resurse i sudbine. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja zadržavajući pritom kulturu raznolikosti, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan njezinih granica. Ove emisije izrađene su uz pomoć Europske unije, projekta Europskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava (EIDHR): ”Drugačije društvo je moguće – Ujedinjeni_e za LGBT ravnopravnost”.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike