FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Zločin iz mržnje u New York-u

objavljeno:

18. 09. 2013.
Zločin iz mržnje u New York-u

22-godišnji muškarac tereti se za ubojstvo 69-godišnjeg muškarca koje se dogodilo u ponedjeljak popodne u njujorškoj četvrti Queens. Dužnosnici već sada smatraju da se doista radi o zločinu iz mržnje.

Steven Torres optužen je da je na smrt proboo Evera Orozcoa usred bijela dana, nakon što mu je Orozco “otpuhnuo” poljubac. Osim za ilegalno posjedovanje oružja, Torresa se tereti za zločin iz mržnje jer je percipirao Orozcoa kao geja.

Svjedok zločina je za jednu američku televizijsku postaju izjavio: “Ne znam što da mislim. Još uvijek sam u šoku zbog toga što se desilo tom jadnom tipu. Vrištao je Upomoć , Upomoć. Pokušao sam intervenirati, ali je u tom trenutku napadač izvadio nož i počeo ga bosti dok je ovaj ležao na podu”. Policija je Torresa uhitila samo nekoliko minuta nakon ubojstva, a svjedoci su potvrdili kako se Torres prilikom uhićenja nije opirao, već samo smijao.

Advocate upozorava kako je ovo samo posljednji zločin iz mržnje u nizu homofobnih i transfobnih napada. U svibnju ove godine ubijen je gej muškarac Mark Carson, a ovo ljeto je na smrt pretučena transseksualna žena Islan Nettles.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike