FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Napadnuta lezbijka u Dubrovniku!

objavljeno:

29. 08. 2013.
Napadnuta lezbijka u Dubrovniku!

autor:Prošlog četvrtka u u ranim jutarnjim satima u Dubrovniku je napadnuta lezbijka zato jer je poljubila svoju djevojku u taksiju.

Naime, djevojke su zatražile usluge taksista, koji im je isprva odbio pružiti svoje usluge jer su, priznaje napadnuta djevojka, tu večer konzumirale određenu količinu alkoholnih pića.

povezane vijesti

„Čim smo prišle taksiju, vozač je počeo prigovarati da ćemo povraćati unutra i zaprljati vozilo. Uvjeravale smo ga da se tako nešto neće dogoditi. Nakon što smo sjele, Mihaela i ja smo se počele ljubiti. Vozač je tada izašao vičući kako ćemo sigurno povratiti u taksiju. Bio je glasan i agresivan, pa smo rekle da ćemo naći drugo vozilo“, ispričala je Jutarnjem djevojka napadnute.

Iako su izašle iz taksija, taksist je bio neumoljiv u svojim komentarima te je prokomentirao da ih „treba takve namlatiti“, na što je napadnuta djevojka odgovorila: „Dobro onda, hoćeš li me udariti?“ Taksistu je njezino pitanje bude dovoljno da ju napadne te ju je više puta ošamario i udario šakom u glavu tom silinom da se srušila na pod.

Djevojka napadnute je odmah otrčala po policajce, dok se taksist branio kako „nije znao da se radi o ženskoj osobi“ pri dolasku policije koja nije udaljila taksista od napadnute. Po liječničkom pregledu, žrtva i njezina djevojka odvedene su u policijsku postaju u kojoj je u čekaonici zajedno s napadačem čekala ispitivanje. Policija je prekršajno prijavila i napadnutu, kao i napadača radi remećenja javnog reda i mira, a dodatne nelogičnosti u policijskom postupanju istaknula je i djevojka napadnute: „Mihaela je morala na dodatni pregled u bolnicu u devet sati, a policajci su rekli da će je oni odvesti. Pola sata prije tog termina stavili su je u pritvor. Kad ih je pitala što se događa i zašto nema pravo na odvjetnika, rekli su joj da se nije ‘trebala mlatiti’. Objasnila je da ju je taksist istukao, a policajac je samo rekao da to sigurno nije bez razloga.“

Taksist tvrdi kako nije istina da je napao i ozlijedio bilo koju od putnica: „Djevojka je mene napala, ali je zbog alkohola nezgodno pala na lice. Ozlijedila se jer je previše popila.“ Dubrovačka policija kaže kako nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, već da je do sukoba došlo radi vožnje taksijem.

Napadnuta djevojka prijavila je slučaj Zagreb Prideu koji je podigao kaznenu prijavu, te su istaknuli iz Zagreb Pridea kako nije prvi put ovog ljeta da LGBT osobe u Dubrovniku traže zaštitu, kao i da policija ne postupa po Protokolu o postupanju u slučaju zločina iz mržnje.

„Ako imate vidno ozlijeđenu ženu koja veli da je napadnuta jer se ljubila s drugom i snažnog muškarca koji se ismijava rodnim izražavanjem povrijeđene, onda sve ukazuje na sumnju na zločin iz mržnje“, istaknuo je Marko Jurčić za Jutarnji.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike