FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Predstavljen osiromašeni zdravstveni odgoj

objavljeno:

28. 08. 2013.
Predstavljen osiromašeni zdravstveni odgoj

autor:



Danas je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta predstavljen izmijenjeni program zdravstvenog odgoja.

Ministar Jovanović istaknuo je uz “male” sadržajne izmjene nakon javne rasprave kako je ZO od ove školske godine i odluke Ustavnog suda metodološki, tehnički, proceduralno apsolutno usklađen sa svim propisima te da bi takav zdravstveni odgoj mogao bi postati i hrvatski ‘izvozni proizvod’ s obzirom da nama susjedne zemlje pokazuju velik interes za naš model, ističe tportal.

“Strah u neznanju raste, a najveći strah čovjeka je strah od bolesti. Ovo je borba za čovjeka koji će upravljati svojim zdravljem i tako se boriti za svoju slobodu. Bez slobodnog pojednica, nema slobodnog društva. Oni koji rade protiv toga, protiv su interesa hrvatskog društva”, istaknuo je ministar.

Što se tiče samih promjena, najviše ih je uneseno u sporni 4. modul iz kojega je izbačena skoro pa sva literatura koju su predložile ljudskopravaške udruge. Dio koji se tiče apstinencije kao metode kontracepcije je proširen, dok će o LGBT temama djeca učiti u sedmom, odnosno trećem srednje, a učenicima petih razreda će sve o masturbaciji govoriti liječnici školske medicine.

Novi zdravstveni odgoj tako je napravljen kako bi se udovoljilo zahtjevima crkve, a predstavljeni su i priručnici za nastavnike i učitelje, a sam program ZO dostupan je stranicama Ministarstva (KlikKlik).


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti




Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop




Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike