FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Odbila vjenčati lezbijski par u Francuskoj!

objavljeno:

26. 08. 2013.
Odbila vjenčati lezbijski par u Francuskoj!

autor:Iako je nedavno u Francuskoj na snagu stupio zakon kojim su istospolni brakovi ozakonjeni, mnogi desnije orijentirani političari još uvijek se “bore” za svoja uvjerenja.

Jedna od takvih političarki je i gradonačelnica grada Bollènea (na slici) na jugoistoku Francuske koja je odbila vjenčati lezbijski par bez obzira na to što je zakonom dozvoljeno.

Amandine Gilles i Angélique Leroux nadale su se kako će se moći vjenčati 10. rujna u svojem rodnom gradu, a bile su poprilično neugodno iznenađene kada je gradonačelnica Marie-Claude Bompard izjavila kako ne može dozvoliti da vjenčanje dogodi jer je ono “protiv njezinih vjerskih uvjerenja”.

Kako bi osigurala da u njezinom gradu nema istospolnih vjenčanja, gradonačelnica je izjavila kako neće dopustiti ni da ceremoniju obavi netko drugi. Njezina motivacija prilično je jasna jer je inače članica desničarske organizacije, odnosno jednog od njezinih ogranaka, koja je bila najglasnija u prosvjedima protiv istospolnih brakova.

No, lezbijski par koji se našao u problemu s gradonačelnicom je dobio jako veliku potporu ostalih mještana te bi se “vjerski nastrojena” gradonačelnica mogu suočiti s novčanom kaznom do 75.000 eura, kao i sa zatvorskom kaznom ako će ju država optužiti za diskriminaciju.

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike