Holy osniva stranku

HOLY

Mirela Holy, bivša SDP-ova zastupnica i ministrica, osniva novu stranku, javlja Jutarnji.

Odmah je odbacila moguća nagađanja naglasivši da nije riječ (samo) o ekološki intoniranoj politici, nego prije o konceptu održivog razvoja.

Rekla je da u Hrvatskoj ima previše stranaka koje nose epitet “zelena”, ali premalo se zanimaju za stvarne, ekonomske probleme u državi, te da njihov program neće biti neprijateljski raspoložen ni prema jednoj djelatnosti, ali da će uvijek inzistirati na zaštiti okoliša. “Gospodarstvo se mora razvijati, no razvoj ne smije ići na štetu budućih generacija” – opisala je program stranke čiji je statut već napisan, izrada programa se privodi kraju a osnivačku skupštinu očekuje tijekom listopada.

Također je naglasila i društveno osjetljivu liniju politike nove stranke: “Održivi razvoj oslanja se na tri jednako važna stupa, a to su zaštita okoliša, održivo gospodarstvo i socijalna pravda i pravo.”

Holy je dugogodišnja zagovarateljica, između ostalih, i LGBT prava, koja podržava sudjelovanjem na Povorkama ponosa te na drugim LGBT događanjima, suradnjom s aktivistima i zagovaranjem LGBT prava u medijima.

1 komentar

Leave a Reply