FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Soko: ‘Više mi se sviđaju žene – jednostavno su prekrasne.’

objavljeno:

23. 07. 2013.
Soko: ‘Više mi se sviđaju žene – jednostavno su prekrasne.’

Soko je nedavno dala intervju za poznati američki lezbijski portal AfterEllen u kojemu se predstavila (i) američkoj publici, budući da je njen najnoviji album tek nakon dvije godine iz Europe pristigao i preko oceana. Najpoznatija po svom singlu I’ll kill her, u ovom je intervjuu progovorila i o ženama – te o tomu kako je od 15. godine opsjednuta Asiom Argento.

Intervju vođen u provokativnom, pa i rubno agresivnom tonu te usmjeren uglavnom na njen privatan život, glazbenicu nije dočekao nespremnu – odgovarajući izravno i britko, Soko se prikazala srčanom osobom punom životne radosti. Rođena kao Stéphanie Sokolinski, svoje je tinejdžerstvo i rane 20-e provela glumeći u francuskim filmovima, ne bi li se u međuvremenu preselila u Los Angeles. Svoje filmaško iskustvo u međuvremenu koristi i režirajući vlastite spotove. Za AfterEllen je rekla da joj se sviđa živjeti u SAD-u, ali da se ne osjeća nimalo dijelom Hollywoodskog štiha: „Živim na istoku države, okružena glazbenicima i zabavnim ljudima. Nisam dio tog materijalističkog, glupog, površnog svijeta. Nadam se da ne!“.

Nimalo diskretno potaknuta da priča o LGBT temama -’Dakle, ja pišem za LGBT portal’ – novinarkina je natuknica potakla glazbenicu da se identificira kao dio zajednice. Točno je kaže, da je izjavila da joj je jedan dečko slomio srce, ali ‘djevojke joj se sviđaju otkako se jebeno rodila’.

Na pomalo neobično nasrtljiv novinarkin pristup (uključujući i insinuacije može li biti dijelom zajednice kada je davala takve izjave), Soko odlučno i uz necenzuriran riječnik odbija sugestiju da ‘ju je slomljeno srce gurnulo u lezbijsku fazu’ i kaže da je sa ženama oduvijek bila u vezama, a da tijekom protekle godine uglavnom sa ženama i izlazi – što ne znači da neće ponovo izaći i s dečkom. „To jednostavno znači da mi se više sviđaju žene.“

Nasmijavši novinarku, nastavila je: „Jednostavno su mekane. Jebeno su prekrasne.“ – i potom nastavila u opuštenom tonu na novinarkino iznenađenje kako vagine imaju ljepši miris od penisa, pri čemu je pritom naglasila i da to nije slučaj s gejevima, koji se, kako kaže – ‘znaju bolje pobrinuti tamo dolje’.

O smrti često piše zbog toga što je izgubila niz ljudi kao dijete i pati od straha od ostavljenosti – što je pojačano i čestim iskustvom bivanja ostavljenom. Ona pak nikada nije nikog ostavila – kaže Soko: ‘Ja sam poput malog lojalnog šteneta. Sve što želim je voljeti nekog i biti voljena zauzvrat, ali kao – tko to ne želi? To ej sve što želim u životu, svaki dan… imati ljubavi…neprekidno, stalno. Više od svega drugog na svijetu.’

Od glazbenih uzora je istaknula Morriseya – jer je ‘vegan i gej i govori iz svog srca i duše’, rekla je Soko koja je i sama vegetarijanka od djetinjstva. U filmsku industriju bi se ponovno uključila ukoliko je riječ o dobrom projektu, a voli gledati i porniće, preferira lezbijske, no zbog toga što oni često izgledaju lažno, odabire ipak strejt naslove – i pritom se, nesputano dobacuje, fokusira na genitalije glumaca, budući da su joj žene u pornićima odbojne.

Upitana ima li djevojku, rekla je da je nedavno ostavljena, ali da je zaluđena Asiom Argento, i to od svoje 15. godine. Morajući objasniti novinarki da je riječ o talijanskoj glumici, opisala je njihov susret u Cannesu. ‘Prišla sam joj i rekla da sam zaljubljena u nju, upitala me značim li nevolju a ja sam odgovorila ‘Da, naravno.’ I onda me poljubila.’ Sreću zbog događaja Soko je bila podijelila i sa svojim fanovima na društvenim mrežama postajući sliku poljupca.

Dotaknuvši se teme izboja homofobije u Francuskoj tijekom izglasavanja zakona o bračnoj jednakosti, Soko nije prezala od toga da otvoreno izrazi gađenje nad homofobima: ‘Bilo je odvratno. Kakva gomila jebenih šupčina. Mislim, zbilja, ne možeš li dopustiti ljudima da budu slobodni i vole se? Koji je tvoj jebeni problem?’

Čitav intervju pročitajte ovdje: KliK!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike