- Queer.hr - http://queer.hr -

Ljetne lez-filmske noći ili ti mačka na vrućoj stolici/kauču/sofi i tako dalje

Posted By Tajana Josimović On July 15, 2013 @ 9:30 am In Film,Izdvojeno,Kultura | No Comments

Kud&Što ovo ljeto?

Ljetne lez-filmske noći ili ti mačka na vrućoj stolici/kauču/sofi i tako dalje

Godišnji odmori upravo su ono vrijeme u godini kada se na listu stvari: ‘Želim raditi ovo!’ prepisuje sve ono s liste odluka za novu godinu u nadi da će bar nešto stvarno stati u ta dva tri tjedna. Neću vam preporučivati tehnike odvikavanja od pušenja, mršavljenje još manje, ako talijanski niste naučili dosad nećete ni sada osim ako jedno od ljetnih iznenađenja na plaži ne bude kakva raspoložena brbljava Talijanka. Filmovi su pak ono čemu pribjegavamo često i nakon napornog radnog dana, hladne zimske večeri a bogami i one vruće ljetne. Osim toga nije li to divna prilika za nježne dodire i vruće poljupce dok se eto film opet ispostavlja dosadnijom opcijom.

Prvi u nizu je film „Afternoon delight“ kojeg ako baš hoćete shvatiti doslovno možete konzumirati tijekom popodneva. Prvijenac Jill Soloway (inače producentice Six Feet Under i United States of Tara) klasična je mješavina komedije i drame s protagonisticama Jane Lynch, Juno Temple i Kathryn Hahn koje su za svoja glumačka ostvarenja već dobile sjajne kritike. Petljancije plesačice u striptiz klubu i nasmrt izdosađenekućanice (da, udana je za tipa, nije se valjda dalo izbjeći) uz asistenciju terapeutkinje zavidnog stila oduševile su ovogodišnji Sundance festival i donijele mu Dramatic Directing Award.

Trailer:

Ako vam je do odjeće i interijera u koje nikada nećete zaći, Brian de Palma složio je izdizajniran film Passion u kojem sve pršti od seksi pogleda i strastvenih poljubaca što je možebitan razlog uzburkanih reakcija na njegovo prikazivanje na filmskom festivalu u Veneciji. Trailer nam nudi sve ključne riječi za savršenu estetsko erotsku priču: desire – lust – betrayal uz neizostavne muškarce i poneki zločin. I tako si Brian de Palma zamišlja savršenu lezbo priču koju već možete pogledati u videoteci MaxTV-a.

Trailer:

[3]I zadnji u nizu koji eto barem uvažava Aristotelovo načelo logike i vjerojatnosti ako ćemo pravo je prekrasna priča o početku i kraju lezbijske ljubavi koja nije motivirana niti praćena muškim likovima ali zato jest ljudskom psihologijom da ne kažem prirodom. Plava je najtoplija boja: Adelin život , redatelja Abdellatifa Kechichea francuski je lezbijski film i dobitnik ovogodišnje Zlatne palme, govori dakle o vjerojatnijim dramama koje pogađaju odnos dviju djevojaka. Priča o studentici koja se zaljubljuje u stariju djevojku, i svapopudbina koja s njom dolazi počevši od autanja, upoznavanja roditelja, različitih društvenih konteksta i percepcija uloga u odnosu. Nastao na temelju stripa film se diči eksplicitnim scenama seksa (tako kažu a na vama je da provjerite). Prva prilika za provjeru na velikom platnu je pulski filmski festival 18. srpnja ove godine, a priliku za istovremeno doživjeti ZbeLeTron na moru i queer ljetno kino imate i na Motovun Film festivalu, u utorak 30. srpnja, gdje vam cjelovečernji queer program u suradnji s motovunskom ekipom dovodi Queer Zagreb.

Trailer:


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/34668/ljetne-lez-filmske-noci-ili-ti-macka-na-vrucoj-stolicikaucusofi-i-tako-dalje/

URLs in this post:

[1] Nekoliko novih glazbenih festivala – i čak 2 queer partija: http://queer.hr/34650/nekoliko-novih-glazbenih-festivala-i-cak-2-queer-partija/

[2] Lez-serijalni momenti: http://queer.hr/34681/lez-serijalnimomenti/

[3] Image: http://queer.hr/?attachment_id=34670

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.