FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Queer Montenegro traži podršku za Pride

objavljeno:

9. 07. 2013.
Queer Montenegro traži podršku za Pride

autor:Nevladina organizacija Queer Montenegro pozvala je predstavnike civilnog društva koji se zalažu za okupljanje LGBTIQ osoba u Crnoj Gori, da im se pridruže organiziranju Povorke ponosa, koja je zakazana za 27. listopada u Podgorici.

“Pozivamo sve zainteresirane, a prije svega LGBTIQ osobe u Crnoj Gori, da nam se pridruže u naporima da zajedno izađemo i pokažemo da smo i mi dio ovog društva i da ne želimo da se skrivamo i šutimo nad nepravdom većine”, navodi se u priopćenju te su napomenuli da su svjesni činjenice da je LGBTIQ zajednica u Crnoj Gori uplašena i da nije veliki broj onih koji će se zaista i usuditi izaći i šetati u Povorci u listopadu.

“Sve dok postoji i jedna LGBTIQ osoba koja želi izaći iz zagušljivosti ormara, dužnost je i obveza i svake LGBTIQ organizacije kao i cijele države da joj to i omogući, kako je definirano i zakonima i Ustavom”, dodaju te napominju da su zato pozvali osobe koji su zaduženi za poštivanje prava svih u Crnoj Gori, da zajedno i solidarno rade na organizaciji Povorke.

“Queer Montenegro je LGBTQ ekipa koja smatra da među nama nema prvih ni posljednjih, te da samo solidarno i zajedno možemo stvoriti nove prostore za tu zajednicu u Crnoj Gori”, zaključuje se u priopćenju.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike