Partycipacija special edition čeka na vas!

Partycipacija special edition čeka na vas!

U četvrtak 11. srpnja 2013. u Močvari će se održati specijalna edicija Partycipacije za sve one koji su u paklenoj vrućini asfaltiranog Zagreba te je zato za sve koji ovih mjeseci neće ljuštiti sol sa sebe i balansirati između decibelaže cvrčaka i ljetnih hitova iz soundsystem obližnjeg beach bara.

Uz članove rezidencijalnog kolektiva Pi Krü-a, nastupit će i Ivna Franić sa svojim programom Živa Muzika, te njujorški elektro duo Telepathe na njihovom premijernom nastupu u Hrvatskoj.

Telepathe je elektro pop bend iz New Yorka čiju bazu čine Busy Gangnes i Melissa Livaudais, glazbenice koje koketiraju sa raznim žanrovima od prog-punka do ekperimentale, pa tako i Telepathy, iako načelno fokusiran na digitalne perkusije i elektroniku, ponekad zađe u vode ekperimentalnog noise rocka i synthpopa. Bend se formirao u Brooklynu, a noise zvukove i tribalne ritmove s početka karijere je vrlo ubrzo zamijenila  elektronska glazba. Do sada je prilično zapažen album Dance Mother koje je producirao Dave Sitek iz benda TV on the Radio, a koji je našao na mnogim listama najboljih albuma 2009. godine.

Nakon albuma, nisu uzele pauzu, te su uz nekoliko EP izdanja, napravile brojne remikseve primjerice za Planningtorock, Spoek Mathamboa i TV on the Radio, dok su pjesme s njihovog debi albuma remiksirali Gold Panda, Chairlift, TMJ iz !!!, Kingdom i mnogi drugi; a na novom singlu ‘Destroyer’ tog se posla prihvatio ni manje ni više nego Trent Reznor. Novi bi album trebao izaći do kraja godine, stoga će ovo biti jedinstvena prilika da, osim starih hitova, po prvi puta se čuju i još neobjavljeni materijali.

Mnogi za njih traže riječi kako bi ih definirali, a one su same istaknule kako im je najčudnija definicija njihovog zvuka bila ona kada su ih prozvali “podijeljenim DNK-om Cocteau Twinsa i Ying Yang Twinsa”. Žanrovska definicija ipak je stvar osobnog ukusa te poslušajte i sami odlučite u koji žanr biste ih smjestili.

Uz Telepathe nastupa i Ivna Franić sa programom Živa muzika u ljetnoj pauzi od emitiranja u eteru Radio Studenta, te ovo jedinstvena prilika da čujete najsvježije melodije nadzemlja i podzemlja po izboru Žive muzike. Elektronika, pop, hip-hop… Post-whatever – uglavnom sve što vole mladi.

Iz Pi Krü-a će vas zabavljati dvoje najsvježijih članova kolektiva – DJane Gio i DJ Delayer. Gio je iskusna glazbenica, DJica i producentica čija svirka uključuje electro, progressive, tech house i idm, ali je fan i legendarnih synth zvukova iz 70ih i 80ih, a svoj set nerijetko začini i ulomkom iz neke poznate bajke. Delayer je svoju DJ nevinost izgubio na Pride Partycipaciji te je i za ovaj put pripremio frišku porciju neo-trancea i progressive zvukova. Njihove nastupe će vizualno zaokružiti VJ Tin.

Program počinje od 21 sat, a trajati će do 02:30. Ulaz na ovo velebno događanje je 35 kuna.

Leave a Reply