FOTOGALERIJA: ZbeLeTron ima udrugu!

ZbeLeTron_udruga (19)

U petak se u Peronu 8 u sklopu DIY pop-up festivala Hladan tuš (Peron 8 je novo kultno okupljalište iza “novog” Krivog puta), održao slavljenički i opušteni party kojim je novoosnovana udruga ZbeLeTron ne samo predstavila udrugu nego i novu članicu kolektiva – maRie cheRie iz Banja Luke te su time nastavili svoju misiju “lezbiciranja” po ne-LGBT prostorima.

Nakon četiri godine djelovanja kao neformalna inicijativa, tim koji se okupio oko ZbeLeTrona odlučio je kako je došlo vrijeme da svemu daju malo ozbiljniju notu te se odlučili osnovati udrugu koja će i dalje raditi partije za sve ljude s istančanim ukusom u elektroniku, no ujedno će se aktivirati i na drugim umjetničkim područjima. Trenutno kolektiv broji sedam DJ-a i jednu VJ-icu, a organizatori su prilično mudro šutjeli kada smo im pitali za planove za daljnji rad.

Sam party prošao je u opuštenom tonu te je, kao i uvijek, svaki novi prostor nespreman na količine alkohola i svega što pohađatelji LGBT clubbing programa u Zagrebu mogu popiti, što se i ovaj put dokazalo u Peronu 8.

FOTOGALERIJA: ZBELETRON IMA UDRUGU!

Uz Sorela koji je lakim notama otvorio ugodno druženje, nastupila je svima omiljena Nori Gnom i kao šećer na kraju maRie cheRie koja je toliko rasplesala sve prisutne u prostoru unatoč paklenoj vrućini koja je vladala te je prilično rani kraj za ZbeLeTron radi radnog vremena ostavio sve da žele još.

Kako je party bio besplatan, u ZbeLeTronu su se dosjetili kako na simpatičan način prikupljati neke donacije te su upoznali publiku s kradljivom macom koja je, prema informacijama, uspjela sakupiti dovoljno kovanica da se novopečena ZbeLeTronka vrati u rodni kraj. Među posjetiteljima su bila i mnoga poznata lica LGBT aktivističke scene te se kao i uvijek svojem sestrinsko-bratskom kolektivu pridružio i skoro cijeli Pi Kru koji također priprema kao za četvrtak u klubu Močvara na specijalnoj ediciji Partycipacije.

Leave a Reply