Danas doživite 2Fika kao Fatimu na zagrebačkim ulicama

fatima

Kanadski umjetnik održava performans odjeven u klasičnu arapsku žensku odjeću s natpisima kojima će upućivati poruke građanima.

Riječ je o umjetniku koji u svojim radovima preuzima različite identitete, od onih poznatih, kanonskih i klasičnih slika koje reinterpretira na suvremen, intiman i politički način, kako možete vidjeti niže u mailu – do niza stvorenih identiteta koje ponekad preuzima, kao ovom prilikom identitet fatime, a koje možete vidjeti i na njegovim stranicama: KliK!

Performans će se održati od 17.15 ispred Zagrebačkog plesnog centra i na Cvjetnom trgu, a kasnije, u 18:30, 2Fik će održati predavanje u ZPC-u, gdje će govoriti i o svojem projektu queer verzije Hrvatskog narodnog preporoda.

PREDAVANJE : 2Fik (Kanada) – Slaganje identiteta i uništavanje kategorija

5.7., 18:30h
Zagrebački plesni centar, Ilica 10, Zagreb

2Fik je kanadski multidisciplinarni umjetnik čiji se rad bavi pitanjima identiteta, integracije i imigracije, istražujući jaz koji može nastati između osjećaja pripadnosti osobe kulturi i svjetonazornog pristupa društva toj osobi.

U Hrvatskoj je zainteresiran za rad na osnovu svečanog zastora Hrvatski narodni preporod Vlahe Bukovca, ne bi li to ‘čisto hrvatsko’ djelo izložio queer intervenciji. Na predavanju će publika imati priliku upoznati rad umjetnika i postaviti mu pitanja o planovima za rezidenciju.

Leave a Reply