- Queer.hr - http://queer.hr -

“Slučajno” ozakonjene istospolne zajednice u Kostariki?

Posted By Dina J. On July 4, 2013 @ 1:18 pm In Flash,Međunarodna,Politika | No Comments

Zakonodavci u Kostariki “slučajno” su ozakonili istospolne zajednice.

Prema novinama La Nación dok su raspravljali o zakonu koji bi trebao “poboljšati život mladih” u dijelovima tog zakona stavljene su i klauzule o promjenama Obiteljskog zakona točnije da se ozakone istospolne zajednice.

Izglasani zakon naime unosi promjene u Obiteljski zakon, točnije u članak 242. koji definira da su pravna partnerstva moguća samo između muškarca i žene. Nova izmjena zakona glasi da pravo na priznanje bez diskriminacije u suprotnosti s ljudskim dostojanstvom imaju sve osobe koje su u vezi u trajanju od tri godine.

Manrique Oviedo, inače protivnik ozakonjenja istospolnih zajednica, urgirao je na predsjednicu Lauru Chinchillu (na slici) da uloži veto na ovaj zakon iako je i sam glasao za spomenuti zakon. Oviedo smatra da je prevaren jer nije dovoljno pozorno pročitao sporni zakon te da se ne smiju davati prava “osobama koje to ne zaslužuju”.

Očekuje se da će predsjednica oglušiti na Oviedove vapaje te da će time započeti proces koji će LGBT osobama omogućiti stupanje u istospolne zajednice.


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/34487/slucajno-ozakonjene-istospolne-zajednice-u-kostariki/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.