FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Najavljen EU monitoring LGBT prava

objavljeno:

25. 06. 2013.
Najavljen EU monitoring LGBT prava

Nakon 3 godine, smjernice za promoviranje LGBT prava koje je donijelo Vijeće ministara Europske unije 2010. u neobvezujućem obliku, postale su obezujućima, javlja Cro.

Smjernice obvezuju na zaštitu ljudskih prava LGBTI osoba, u sklopu 4 prioritetna područja: dokidanje diskriminatorne legilslative, diskriminacije na radu i školovanju, suzbijanje nasilja i podrške ljudskopravaškog aktivizma.

Ulrike Lunacek, dopredsjednica LGBT intergrupe pri Europskom parlamentu, naglasila je da je odlična vijest da se 27 ministara složilo sa sadržajem ovog dokumenta: „Iznimno sam zadovoljna što se u dokumentu posebna pozornost posvetila zaštiti transrodnih i interseksualnih osoba, kao i lezbijki i biseksualki koje su u opasnosti od rodno uvjetovanog nasilja.”, a Michael Cashman se složio da je Vijeće odradilo odličan posao.

S obzirom na skorašnji ulazak Hrvatske u Uniju, napominju na CroLu, smjernice će se odnositi i na našu državu, također i najavljeni monitoring koji kako je najavljeno, Europski parlament ima namjeru provoditi već od jeseni.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija
Kosmogina
Pitchkanterije


OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike