FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Roditelji protiv inicijative Za obitelj

objavljeno:

14. 06. 2013.
Roditelji protiv inicijative Za obitelj

Zagreb Pride 2013.

Roditelji protiv inicijative Za obitelj

Roda, organizacija koja se opisuje kao udruga  koja se zauzima za dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo, reagirala je na inicijativu za referendum, izjavivši kako povodom predaje potpisa više od 710.000 građanki i građana za raspisivanje referenduma o definiciji braka u Ustavu RH, osjećaju društvenu odgovornost i odgovornost prema svojim korisnicama i korisnicima izraziti svoj stav o tom pitanju.

„Smatramo da je prvenstveni cilj organizacije referenduma pod nazivom „U ime obitelji” u suprotnosti s pravima koje hrvatske obitelji, u svojim različitim oblicima, trebaju imati, uključujući i pravo svakog djeteta na voljenu, brižnu, sigurnu skrb od onih koji im to mogu i voljni su im pružiti. “ – napisali su u priopćenju.

Izjavili su da je prema onome što stoji na stranicama inicijative „U ime obitelji”, gdje otvoreno pišu da žele izmijeniti Ustav ne bi li na taj način spriječili izjednačavanje istospolnih partnerstva i braka i posvajanje djece od strane istospolnih parova, nedvosmisleno da je krajnji cilj inicijative uskraćivanje mogućnosti roditeljstva jednoj skupini građana.

„Smatramo da roditeljstvo i skrbništvo ne definira niti spol roditelja niti prirodno začeće (jer sjetimo se, isti pojedinci i udruge još nedavno su osporavali pravo na medicinski pomognutu oplodnju neplodnim parovima), niti formalni papir koji potvrđuje brak, već skrb, ljubav i potencijal odrastanja djeteta u dobrog, produktivnog, snažnog čovjeka koje mu njegova ili njezina obitelj osigurava.“ – objašnjavaju svoj stav, te ukazuju na to da Udruga RODA djeluje upravo s ciljem zaštite obitelji, a prvenstveno zaštite djece i njihova prava na voljen, brižan i siguran život i odrastanje.

„Rodina je vizija društvo koje aktivno radi na ispunjavanju potreba te zaštiti i ostvarivanju prava djece, roditelja, budućih roditelja i obitelji u cjelini, uključujući pravo pojedinca na izbor utemeljen na znanju. Naše obitelji su sve one zajednice koja se tako osjećaju, bez obzira na broj članova i njihove odnose. Za svoju djecu želimo društvo koje ih prihvaća u njihovim različitostima, u kojem njihova prava neće biti ugrožena predrasudama, strahom, neznanjem ili nerazumijevanjem drugih. Vjerujemo da za svoju djecu svatko želi isto. Zašto onda to pravo branimo djeci nekoga drugoga?“

Iz navedenih razloga, kažu, Roda se protivi inicijativi „U ime obitelji” – zbog jasne i čitke implikacije njezina konačnog cilja, zbog nepoštivanja jedne seksualne manjine, zbog diskriminacije koju zagovara, zbog ignoriranja činjenice da u Hrvatskoj djeca već žive u istospolnim obiteljima i da će, unatoč takvim inicijativama, i ubuduće živjeti te zbog dugotrajnih posljedica koje će ta kampanja ostaviti na naše društvo koje bi se trebalo razvijati u sigurno i nenasilno.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija
Kosmogina
Pitchkanterije


OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike