FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Napadnut voditelj Split Pridea!

objavljeno:

14. 06. 2013.
Napadnut voditelj Split Pridea!

autor:Ante Beus, voditelj javnog okupljanja Split Pride 2013. jučer je napadnut pred vratima svog kućnog praga i to od strane grupe muškaraca koja je došla pred njegov stan i vikala: “Pederčino, ubit ćemo te!”.

Naime, jučer oko 22 sata grupa muškaraca je došla pred zgradu u kojoj živi Beus, te su pozvonili na portafon predstavljajući se kao susjedi koji su zaboravili ključ, a isto su napravili i na ulazu u njegov stan. Te je jedan od napadača udario nogom u vrata, te su počeli vikati, a Beus je uspio reagirati te zalupiti vrata i zaključati ih. Napadači naime nisu u tom trenutku odustali nego su pokušali nogama srušiti vrata.

Iz Iskoraka i Kontre su upozorili: “Napominjemo da je g. Beusa i jednu od volonterki Split Pridea prošli tjedan pratila skupina ljudi (njih osmero) u blizini stana g. Beusa, prijeteći im i govoreći da žele vidjeti gdje stanuju. Uspjeli su im pobjeći, te su pozvali policiju”, te su napomenuli da ovo nije prvi napad na volontere Split Pridea te da zahtijevaju da policija odlučno reagira i pronađe i procesuira počinitelje, te spriječi daljnje napade na g. Beusa, kao i ostale volontere i volonterke Split Pridea, te LGBT osobe u Splitu.

Sanja Juras i Edo Bulić zaključili su: “Pravo na javno okupljanje i pravo na život bez nasilja su temeljna ljudska prava. Građani Splita, uključujući one koji se aktivno zalažu za ravnopravnost LGBT osoba, moraju se osjećati sigurno u svom gradu, ne samo na dan Split Pridea, već tijekom cijele godine.”


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike