FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Severina: “U ime obitelji nema veze s obitelji”

objavljeno:

13. 06. 2013.
Severina: “U ime obitelji nema veze s obitelji”

O inicijativi Za obitelj oglasila se i Severina, koja je na svojem Facebook pageu napisala da ta inicijativa nema veze s obitelji: “Plaše me loše i netolerantne namjere. Plaši me npr. zahtjev za referendum koji je nazvan “U ime obitelji”, a koji sa obitelji nema nikakve veze.”

Pjevačica je naglasila kako svima treba biti jasno da se ovdje radi o manipulaciji, pri kojoj se koriste emocije ljudi, objašnjava im se kako je obitelj ugrožena, a sve kako bi se nekome drugome nanijelo zlo, te kako bi taj drugi postao građaninom drugoga reda.

“Ne želim vjerovati da živim u zemlji u kojoj bi većina branila manjini stvari koje se njih zapravo uopće ne tiču. Homoseksualci nas ničime ne ugrožavaju. Dapače, mislim da je divno živjeti u zemlji koja poštuje sve vjere, sve nacionalnosti i sve vrste različitosti. Mi većina, trebamo zaštititi svaku manjinu i svakoj manjini dati ista prava kao i sebi samima. Samo tako će se cijelo društvo osjećati pravedno i svaki pojedinac će biti ponosan što živi u Hrvatskoj.” – zaključila je jedna od najpoznatijih hrvatskih javnih osoba uoči zagrebačke Povorke ponosa.

Dio je to intervjua kojeg je dala za StoryBook, u kojem je komentirala i položaj žena danas u Hrvatskoj: “Prije je sigurno bilo teže. Žene su proglašavali vješticama i spaljivali na lomači, jer su vjerojatno mislile svojom glavom ili slijedile svoje srce, svejedno. Danas je ipak lakše. Samostalnost i neovisnost ne smeta ženama, to smeta onim muškarcima koji se ne znaju nositi s takvim ženama.”


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike