FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Princ Harry – zaštitnik gejeva

objavljeno:

10. 06. 2013.
Princ Harry – zaštitnik gejeva

autor:Jedan od vojnika u britanskoj vojsci nedavno je sa svijetom podijelio priču o svojem prijateljstvu s princom Harryem.

James Wharton, koji je služio u britanskoj vojsci čak deset godina, izjavio je kako je 2008. godine bio žrtva prijetnji od strane šestorice vojnika kojima su smetale glasine da je Wharton gej. Wharton, koji je tada bio 21-godišnjak, nije znao kome bi se mogao obratiti osim princa Harrya.

Princ Harry ga je saslušao u čudu kada je Wharton kroz suze spomenuo kako osjeća da se ostali vojnici u vodu pripremaju napraviti mu nešto nažao zato jer je gej te je zaključio kako će mu pomoći i to riječima: “Dobro, idem riješiti to sr*nje jednom zauvijek.” Prema navodima (princ Harry nije potvrdio ili opovrgnuo priču), princ se približio grupi muškaraca koji su prijetili Whartonu te ih je upozorio da će biti kažnjeni strogo ako ne prekinu svoje neprijateljsko ponašanje.

Harry se nikako nije suzdržavao biti strog i prijeteć prema homofobnim vojnicima te je Wharton izjavio kako je samo čekao da princ “pukne” te je od tog momenta princ Harry bio njegov zaštitnik koji je uvijek pazio da mu se ne narušavaju ljudska prava.

“Zauvijek će biti zahvalan Harryu i uvijek ću pamtiti što se dogodilo. Dok on nije odlučio preuzeti stvar u svoje ruke, cijelo vrijeme sam se bojao da će me ostali vojnici pretući”, napomenuo je Wharton. Princ je inače bio zapovjednik trupe u vojsci te je ovaj njegov postupak naišao na odobravanje ostalih LGBT aktivista, ali i političara radi njegove hrabrosti.

Ben Summerskill iz organizacije Stonewall nakon što je čuo ovu priču, samo je mogao izjaviti: “Skidam mu kapu!” Priča vojnika Whartona i princa Harrya samo je dio njegove knjige o životu u vojsci u kojoj je otkriveno kakav je i Harry bio u vojsci, pa njegovi strahovi da ne može biti gej ikona zato jer ima crvenu kosu, a Wharton je priznao kako je Harry svojim kolegama ispričao i intimnosti iz svojega života.

Osim priče s princom Harryem, Wharton je istaknuo kako se i susretao s jako puno homofobije u britanskoj vojsci, a između ostalog je opisao i napad od strane drugog vojnika iz svoje barake koji je bio takav da ga je smjestio u bolnicu na nekoliko dana. Princ Harry je prema riječima svojih kolega uvijek bio dobar i drag te nadasve susretljiv, bez ikakvog kraljevskog držanja.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike