FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Pride Week se otvara izložbom – ove godine Zagreb Pride skida ružičaste naočale

objavljeno:

6. 06. 2013.
Pride Week se otvara izložbom – ove godine Zagreb Pride skida ružičaste naočale

Zagreb Pride 2013.

Pride Week se otvara izložbom – ove godine Zagreb Pride skida ružičaste naočale

Kao i proteklih godina u danima prije same Povorke ponosa održat će se “Pride tjedan” – program političkih, aktivističkih, kulturnih i zabavnih događaja, među kojima se nalazi srednjoškolska predstava „Iskorak“ dramske skupine Korak iz Pule čije je izvođenje zabranila pulska gimnazija, lezbijski speed dating,  tribine koje otvaraju teme o kojima se u LGBT pokretu ne govori: lezbijska pornografija, biseksualnost, ekonomski i društveni položaj mladih LGBT osoba, postupci prilagodbe/promjene spola, klupski program, šesto izdanje Mama u MAMI te predstavljanje zbornika radova „Queer u Europi“ u izdanju Zagreb Pride udruženja.

Predprogram zagrebačkog Pridea otvara se izložbom Nijanse ponosa u Galeriji Jogurt Medike. Kako kažu organizatori – ove godine Zagreb Pride skida ružičaste naočale i utjelovljuje sve dugine nijanse izložbom.

„Mlada-mlađa-najmlađa, visoki i niski, tetovirane i ispirsani, debele i mršavi, alternativne i mejnstrim, hipsteri, tetke, bučice, fammice, medvjedi – ponosni smo svojim tijelima i djelima. Ponosni smo jer se na drugačiji način veselimo, pričamo, šminkamo, hodamo, ponašamo, smijemo i volimo. Ponosni smo svojim hodanjem, govorom, ponosni smo kada sjedimo u tramvaju, ponosni smo kada se poljubimo, zagrlimo, dotaknemo, ponosni smo jer postojimo u svim nijansama duginih boja.“ – pozivaju iz udruge Zagreb Pride na otvorenje u petak, 7. lipnja u 19h. Posjetitelji će Izložbu imati priliku pogledati do 15. lipnja 2013.

Danas su iz zagreb Pridea objavili i proglas ovogodišnje povorke: „„Ovo što sada proživljavamo i što ćemo preživjeti događa se samo jednom u životu. I u tome nismo sami. I zato poručujemo svima da ne smijemo odustati, da ne dopustimo da mržnja postane obiteljska vrijednost. Povijest će pamtiti hrabre borce i borkinje za pravdu, a posramit će one koji se sada protiv pravde bore. Stidjet će ih se njihova djeca, njihovi unuci i svi koji ih poznaju, jer oni koji tuđe obitelji razaraju, nemaju budućnosti“.“ Čitav proglas možete pročitati ovdje: KliK!

12. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride održat će se 15. lipnja s okupljanjem od 14h na Trgu žrtava fašizma pod sloganom „Ovo je zemlja za sve nas!“


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike