FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Izmjena splitske klime: gradonačelnik na Prideu, grad ustupa pozornicu

objavljeno:

5. 06. 2013.
Izmjena splitske klime: gradonačelnik na Prideu, grad ustupa pozornicu

Kako je  izjavila Sanja juras iz Kontre, Grad Split danas je i službeno odobrio korištenje javnih površina za subotnju 3.  splitsku Povorku ponosa.

Organizatori su i ove godine udruge “Kontra” i “Iskorak”, ali i novoosnovana, prva splitska LGBT udruga Rišpet. (KliK!-na-intervju: Ljubomir Mateljan: “Mi poštujemo vas i zahtijevamo da vi poštujete nas”)

Promjenu klime označio je izbor novog gradonačelnika, Ive Baldasara, koji će biti i među sudionicima Povorke. Također će, za razliku od prošle godine, ove godine organizatori od grada Splita dobiti pozornicu na Rivi, a očekuju i da će u subotu tijekom parade na Pjaci biti postavljena  zastava duginih boja.

Moto ovogodišnje parade je potpuna ravnopravnost, a povorka će u subotu, 8. lipnja, krenuti u 14 sati iz Đardina Ulicom kralja Tomislava, preko Marmontove do Rive, gdje će biti središnji događaj, a na 3 mjesta će biti moguće priključiti se povorci.

Sanja Juras  osvrnula se i na refrendum, javlja HINA: “Tražimo potpunu ravnopravnost. Jednaku pravnu zaštitu za istospolne obitelji koju uživaju raznospolne obitelji, pravo na brak i izvanbračnu zajednicu. Pozdravljamo činjenicu da je Vlada RH prepoznala da je neprihvatljiv i neustavan referendum kojim bi se odlučivalo o uskraćivanju zaštite obiteljskog života istospolnim parovima, konkretno – prava na brak. Tražimo od mjerodavnih državnih institucija sprječavanje referenduma o ljudskim pravima, ali i konkretne korake kako bi se osigurala potpuna ravnopravnost istospolnim obiteljima.”

Antonela Lolić iz splitske policije najavila je manji broj policajaca u odnosu na prošlogodišnjih 900. Argumentirala je to činjenicom da u zoni osiguranja nije bilo izgreda, s time što će splitskim policajcima pomagati kolege iz susjednih policijskih uprava, dok će iz redova organizatora za red skrbiti i oko 40 redara. Lolić je zaključila da će, prema zakonu, učiniti sve da se taj skup neometano i održi.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike