FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Gradonačelnik Prijedora obilježavanje masovnih zločina nazvao ‘gej paradom’

objavljeno:

4. 06. 2013.
Gradonačelnik Prijedora obilježavanje masovnih zločina nazvao ‘gej paradom’

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić dospio je i u međunarodne medije izjavom kojom je komentirao organizirano obilježavanje 31. svibnja u spomen na progon i masovne zločine u tom gradu 1992. godine.

U petak je u Prijedoru održano okupljanje pod nazivom “Dan bijelih traka” uz podsjećanje na 31. svibnja 1992., kad je grad okupiran, a svima koji nisu Srbi bilo naloženo da na rukave stave bijele trake u znak raspoznavanja. Upitan od lokalnih medija za komentar okupljanja, kako prenose ti mediji, odvratio je  da „vlasti Prijedora nemaju ništa s tim slavljem”, te da “to smatra običnom gej paradom”.

Reagirale su nevladine organizacije: “Umjesto da se gradonačelnik Prijedora i zastupnici u lokalnoj skupštini konačno suoče s činjenicama koje potvrđuju stradanja više od tri tisuće civilnih žrtava nesrpske nacionalnosti, Pavić i svi oni koji podržavaju njegovu vladavinu u ovom gradu… nastavljaju s politikom ratne Srpske demokratske stranke (SDS), koristeći se danas suptilnijim metodama zastrašivanja i pritisaka protiv Bošnjaka u Prijedoru”, izjavili su članovi koalicije nevladinih organizacija “1. ožujka”, čiji su članovi pretežito bošnjački prognanici s teritorija RS.

Helsinški odbor RS. izdao je priopćenje u kojemu upozoravaju da je riječ o izravnom nijekanju sudski utvrđenih činjenica o zločinima počinjenim u tom gradu, omalovažavanju žrtava i ruganju građanima i obiteljima žrtava.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike