FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Otvoren LGBT centar u Srbiji!

objavljeno:

3. 06. 2013.
Otvoren LGBT centar u Srbiji!

autor:Nakon silnih peripetija, u subotu je u Beogradu otvoren “Egal port”, prvi LGBT centar u Beogradu, te prema netočnom natpisu Monda, navodno prvi u ovom dijelu Europe (više o centru – KlikKlik!).

Podsjetimo, u Zagrebu je prošli mjesec u Petrinjskoj ulici otvoren LGBT centar te je tim Zagreb “pretekao” Beograd po to pitanju. Otvaranju Egal porta je prisustvovalo nekoliko stotina uzvanika, među kojima i predstavnici diplomatskog zbora, odnosno veleposlanik Izraela, visoki dužnosnici diplomatskih predstavništava SAD, Njemačke i drugih zemalja.

Osim njih na otvorenju su naravno bili prisutni i  predstavnici domaćih LGBT organizacija, a sve je proteklo u veseloj i opuštenoj atmosferi, bez ikakvih incidenata. Iako su pripreme oko centra trajale 30 dana, na kraju je on otvoren sa samo 60% mogućeg kapaciteta jer je došlo do nesporazuma između dioničara firme “Morava” u čijem vlasništvu je prostor u ulici Kraljice Natalije 70.

Problem je nastao oko sanacije prostora nakon požara koji je izbio u zgradi. Kada bude potpuno završen, u ovom prostoru će se na 380 kvadrata nalaziti gej hostel, kruzing klub za muškarce, sportski centar i drugi sadržaji.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike