FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Mile Kekin pozvao na Pride i usprotivio se referendumu

objavljeno:

30. 05. 2013.
Mile Kekin pozvao na Pride i usprotivio se referendumu

Zagreb Pride 2013.

Mile Kekin pozvao na Pride i usprotivio se referendumu

Niz osoba iz javnog života u sklopu Zagreb Pride kampanje do održavanja zagrebačke Povorke ponosa javno iznaša svoje stavove o održavanju referenduma protiv LGBT osoba. Pjevač zagrebačkog „Hladnog piva“, Mile Kekin podijelio je svoja razmišljanja o referendumskoj inicijativi za promjenu Ustava, te pozvao građane na Povorku ponosa u video izjavi.

Uz objavu intervjua, Zagreb Pride je podsjetio da je referendumska inisijativa izravno usmjerena protiv LGBT populacije, te da otvara put i za uskratu drugih prava, ne samo LGBT osoba. Upozorili su na postupak kojime se negiraju već postojeće LGBt obitelji, koje kao takve definira i Europski sud za ljudska prava. (Pročitajte više: Zagreb Pride: Većina ne smije i ne može odlučivati o građanskim pravima i slobodi manjine!).

Zagreb Pride poziva građane da svojim sudjelovanjem oblikuju najveću Pvorku ponosa do sada, koja će se po 12. put održati 15. lipnja uz okupljanje od 14h na Trgu žrtava fašizma uz slogan „Ovo je zemlja za sve nas!“. U skladu s pozivom, povorka je nazvana Povorkom ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride.

Pogledajte video u kojemu Mile Kekin objašnjava da se referendumu protivi zbog budućnosti svoje djece, u kojemu se osvrnuo i na cenzorsku aferu s plakatima za Fine mrtve djevojke, ali i na Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji:


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike