U ime obitelji: Imamo više od 710 tisuća potpisa za referendum!

Zeljka-Markic-Vecina-hrvatskog-drustva-ne-zeli-gay-brakove_ca_large

Inicijativa U ime obitelji objavila je da su prikupili više od 710 tisuća potpisa za referendum no da još uvijek nemaju podatke posljednja četiri dana akcije i to za sedam županija, ali ih uskoro očekuju.

Najavili su kako će u roku od dva do tri tjedna skupiti sve popisne liste koje će predati Saboru te tako tvrde da ne sumnjaju da će se zakon poštovati i da će referendum biti raspisan.

Željka Markić iz incijative (na slici) poručila je: “Očekujemo da će Sabor poštovati Ustav i zakon, te da su poruke koje posljednjih dana čujemo od nekih političara samo posljedica njihova iznenađenja. Ne očekujemo da će se mjesec dana prije ulaska u EU kršiti zakone.”

Istaknula je zadovoljstvo što su uspjeli u tako kratkom roku ujediniti ljude različitih zanimanja, vjere i nacionalnosti jer se pokazalo da oko važnih pitanja, poput braka, razlike ne postoje. Očigledno su ponosnu i na činjenicu kako su ujedinili različite ljude u – homofobiji.

Već spomenuta Željka Markić je na pitanje postavljeno u intervjuu u Novom listu, a koje glasi: “Pretpostavljam da nemate dobro mišljenje o komunizmu, ali vjerojatno vam se sviđa kako su se vlasti u komunističkoj Jugoslaviji odnosile prema homoseksualcima, ne dajući im nikakva prava. Do sedamdestih godina homoseksualizam je čak bio kazneno djelo.”, dala ovakav odgovor: “Vaše je pitanje jako uvredljivo. Ne znam je li ovakvo postavljanje pitanja posljedica niske razine vaših profesionalnih stanadarda ili jednostavno lošeg kućnog odgoja. Ali, u interesu čitatelja Novog lista pojasnit ću da je naša inicijativa i ja osobno protiv svakog totalitarizma, komunizma ili fašizma, te protiv svakog terora manjine nad većinom. Ne radim razliku među ljudima na temelju njihove spolne orjentacije. Jednako poštujem svaku osobu i jako mi je drago da su homoseksualnim osobama, baš kao i heteroseksualnim u hrvatskom društvu zajamčena sva ljudska prava.”

 

Leave a Reply