FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

FOTOGALERIJA: Pogledajte kako se marširalo – za bračnu jednakost!

objavljeno:

28. 05. 2013.
FOTOGALERIJA: Pogledajte kako se marširalo – za bračnu jednakost!

autor:Jučer 27. svibnja 2013. godine se prema Markovom trgu oko 17 sati uputilo više od 500 aktivista i aktivistkinja kako bi se usprotivili zahtjevima inicijative U ime obitelji.

Udruge Iskorak i Kontra od vlade su zatražili da zaustavi referendum kojim se traži ustavno definiranje braka te da zaštiti ljudska prava osoba manjinske seksualne orijentacije, te njihov pravo na brak i izvanbračnu zajednicu.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Pred zgradom Vlade na Markovu trgu Sanja Juras iz Kontre poručila je Vladi da, kad je riječ o ljudskim pravima, ne smije raditi kopromise i nagodbe ovisno o stavu Crkve: “Vlada je prepoznala da je riječ o temeljnim ljudskim pravima, a o njima se ne organiziraju referendumi. Od Vlade tražimo zaštitu temeljnih ljudskih prava i da zaustavi referendumsku inicijativu, zaštiti naša ljudska prava, pravo na brak i izvanbračnu zajednicu”.

U znak podrške, povorci su se pridružili HNS-ovi saborski zastupnici Sonja König i Ivica Mandić te potpredsjednik zagrebačkog HNS-a i kandidat za dogradonačelnika Zagreba Tomislav Stojak, a između ostalih poznatih pridružila im se i Mirela Holy, voditeljica Danijela Trbović i još mnogi drugi.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija
Kosmogina
Pitchkanterije


OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike