FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Miran marš za jednakost: ljubav je ljubav odzvanjalo glavnim trgom

objavljeno:

27. 05. 2013.
Miran marš za jednakost: ljubav je ljubav odzvanjalo glavnim trgom

autor:Sudionici Marša za jednakost počeli su se kao što je najavljeno okupljati oko 16 sati, i za sat vremena su krenuli prema Markovom trgu.

Kako javlja Index, krećući se rutom povorke (Praškom ulicom prema Trgu bana Jelačića) skansirali su “Bračna jednakost” i “Brak za sve”, a na glavnom trgu “Ljubav je ljubav”. Nosili su transparente su transparente poput “Brak svima”, “Moja partnerica je moja obitelj”, “Van iz srednjeg vijeka”, “Različita obitelj, ista ljubav”, “I Isus je imao dva oca”. Nešto prije pola 6 više stotina sudionika dospjelo je do Markovog trga.

“U zadnje vrijeme svjedočimo masovnoj mobilizaciji protiv istospolnih parova od strane Crkve. To je neprihvatljivo“ – rekla je Sanja Juras iz udruge Kontra, a Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e. je naglasila kako „joj je žao što ljudi ne shvaćaju da je pravi cilj inicijative “U ime obitelji” pokazivanje mišića slabijima od sebe“: “Sve je to samo prvi čin politikantskog igrokaza kojim se desnica, u nedostatku ozbiljnog programa, pokušava vratiti na scenu”,

Organizatori iz Kontre pozvali su nadležne institucije da spriječe referendum koji zaziva inicijativa “U ime obitelji“, a na Zrinjevcu su rasprostrli zastavu s duginim bojama. Marš su podržali i mladi antifašisti, koji su bili prisutni s transparentom “Antifašistička solidarnost”, a kako javljaju mediji, prisutno je bilo nekoliko desetaka interventnih policajaca.

„Tražimo jednaku pravnu zaštitu za istospolne obitelji koju uživaju raznospolne obitelji – pravo na brak i izvanbračnu zajednicu. Poručujemo Vladi RH da se, kad su posrijedi ljudska prava, ne smiju praviti kompromisi i nagodbe ovisno o stavu Crkve. Uloga je države upravo da štiti ljudska prava svih građana i građanki, osobito ugrožena prava manjina“ – stajalo je u priopćenju Kontre.

foto: index.hr


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike