- Queer.hr - http://queer.hr -

I ja želim reći “DA”

Posted By Srđan Sandić On May 27, 2013 @ 1:10 pm In Domaća,Izdvojeno,Politika | No Comments

(* zamijenio sam „bolno“ sa „zeznuto“; da vam bude lakše čitati)

Znam da gotovo svaki govor o ljubavi i jednakosti nosi određenu dozu patetičnog od koje ljudi kao – vole pobjeći. Ali, ipak, molim Vas da ozbiljno shvatite ovaj poziv. Iz srca je.
Dakle, znate…

…zeznuto je kada kroz odrastanje ti to ne smije biti želja; pa se onda pojave natruhe u tkzv. „socijalnoj pravdi“ pa počne izgledati kao da će do kraja tvog života to ipak biti moguće. Ti s tim nekim svojim Drugim, prihvaćen od drugih. Ti- jednak kao svi drugi. Pravno, naravno. PRAVNO !

…zeznuto je kada znaš da si normalan, kada to osjećaš ali znaš da te takvim ne vide pa moraš misliti na babe, mame, tetke, susjede koji ti svi kao „žele dobro“ ali te potiho mole da ne postojiš TAKAV KAKAV JESI.

….zeznuto je znate, nemati jednaka prava, ne-smjeti zagrliti osobu koja ti se sviđa, koju voliš, koju želiš, koju bariš dok hodaš jebenim Cvjetnim trgom, Stradunom, selom, njivom jer postoji opasnost od povika, uzvika, boce u glavu. Noža u trbuh. Glave na tuđem koljenu.¨Maminih suza, očevih proklinjanja, odbijanja, srama itd.

Znate: to nije FER.
Nije fer, da ga jebeš.

…zeznuto je, jer znate- mi smo svi gledali iste filmove i slušali smo istu muziku. I povjerovali smo u isti koncept ljubavi: onaj isti san da ćeš taj jedan dan biti ODABRAN od te VOLJENE OSOBE koja će pred svima drugima koje ti voliš to potvrditi i POTPISATI SE. (Molim cinike i razvedene da se sada suzdrže, pričam o načelu a ne pojedinim primjerima, pričam o ljubavi a ne zadovoljavanju tuđih ideala itd., itd..)

I znate, SVI MI SANJAMO ISTE SNOVE. Nemojte to zaboraviti. SVAKI ČOVJEK NA OVOJ PLANETI ŽELI BITI VOLJEN, ZAGRLJEN, UŠUŠKAN, NAHRANJEN, PRIHVAĆEN, POZVAN, OBRANJEN, DOPUŠTEN. Stojim svojim životom iza te tvrdnje. Možda naivno, ali odlučio sam u to vjerovati. Ekstremi samo potvrđuju pravilo. Oni koji ne vole sebe ne vole ni drugog. To je notorna istina.

Probajte nas zavoljeti i podržite svojim dolaskom MARŠ ZA BRAČNU JEDNAKOST, DANAS U 16h , park Zrinjevac.


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/33241/i-ja-zelim-reci-da/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.