- Queer.hr - http://queer.hr -

Nasilni prosvjedi protivnika istospolnih brakova

Posted By Dina J. On May 27, 2013 @ 12:53 pm In Flash,Međunarodna,Politika | 1 Comment

Nakon cijelog dana napetosti koje je prouzročio prosvjed protivnika istospolnih brakova, interventna policija u Parizu je ipak morala smiriti nekoliko stotina prosvjednika koji su odlučili nasiljem pokazati svoje protivljenje nedavno izglasanom zakonu o istospolnim brakovima.

Prema procjenama policije na prosvjedu se okupilo oko 150.000 prosvjednika, dok je prema organizatorima ta brojka bila osjetno veća – naime, tvrde kako se na prosvjedu skupilo čak milijun protivnika istospolnih brakova. Protivnici su, osim negodovanja nedavno izglasanim i odobrenim zakonom o istospolnim brakovima, tražili i ostavku predsjednika Hollandea.

Prosvjed se odvijao mirno sve do jednog trenutka kada je otprilike petstotinjak prosvjednika napalo policiju s pivskim bocama i dimnim bombama, a milosti nisu imali ni prema novinarima koji su izvještavali o događaju. Policija je morala upotrijebiti suzavac kako bi primirila razjarenu masu, a privedeno je oko stotinjak osoba koje su radile nerede, te još pedeset osoba koje su napravile živi zid usred Champs Elyseesa u subotu navečer.

Sama organizatorica prvog skupa protiv istospolnih brakova Frigide Barjot, izjavila je  kako neće biti prisutna na skupu jer smatra da bi moglo doći do nasilja, naročito zato jer su političari ignorirali njihove dosadašnje prosvjede i svejedno izglasali zakon koji omogućava istospolnim parovima stupanje u brak.


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/33238/nasilni-prosvjedi-protivnika-istospolnih-brakova/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.