FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Nasilni prosvjedi protivnika istospolnih brakova

objavljeno:

27. 05. 2013.
Nasilni prosvjedi protivnika istospolnih brakova

autor:Nakon cijelog dana napetosti koje je prouzročio prosvjed protivnika istospolnih brakova, interventna policija u Parizu je ipak morala smiriti nekoliko stotina prosvjednika koji su odlučili nasiljem pokazati svoje protivljenje nedavno izglasanom zakonu o istospolnim brakovima.

Prema procjenama policije na prosvjedu se okupilo oko 150.000 prosvjednika, dok je prema organizatorima ta brojka bila osjetno veća – naime, tvrde kako se na prosvjedu skupilo čak milijun protivnika istospolnih brakova. Protivnici su, osim negodovanja nedavno izglasanim i odobrenim zakonom o istospolnim brakovima, tražili i ostavku predsjednika Hollandea.

Prosvjed se odvijao mirno sve do jednog trenutka kada je otprilike petstotinjak prosvjednika napalo policiju s pivskim bocama i dimnim bombama, a milosti nisu imali ni prema novinarima koji su izvještavali o događaju. Policija je morala upotrijebiti suzavac kako bi primirila razjarenu masu, a privedeno je oko stotinjak osoba koje su radile nerede, te još pedeset osoba koje su napravile živi zid usred Champs Elyseesa u subotu navečer.

Sama organizatorica prvog skupa protiv istospolnih brakova Frigide Barjot, izjavila je  kako neće biti prisutna na skupu jer smatra da bi moglo doći do nasilja, naročito zato jer su političari ignorirali njihove dosadašnje prosvjede i svejedno izglasali zakon koji omogućava istospolnim parovima stupanje u brak.


1 komentar »

  • Čovjek kaze:

    Bune se protiv osnovnih ljudskih prava. E pa takvim bi ljudima lijepo ukinuo pravo na brak, zdravstveno osiguranje i posvajanje djece pa da vidim kako bi se osjećali. A za sve koji diskriminiraju druge ljude po bilo kakvoj osnovi bih novčano kaznio. Gadi mi se svijet u kojem živimo. Zaista žalosno.

Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike