FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Gej drama zatvara Jewish Film Festival

objavljeno:

25. 05. 2013.
Gej drama zatvara Jewish Film Festival

Queer Zagreb Sezona 2013

Gej drama zatvara Jewish Film Festival

U 19 sati se danas službeno zatvara ovogodišnje izdanje Festivala židovskog filma, na kojem će biti prisutan i izraelski veleposlanik Yosefi Amrani koji će ujedno najaviti nadolazeći Tjedan izraelske kulture koji započinje sutra projekcijama dva filma u sklopu Festivala tolerancije i traje do 30. svibnja u Zagrebu.

Nakon ceremonije zatvaranja uslijedit će projekcije posljednjih filmova na ovogodišnjem rasporedu: “Svijet je zabavan” je film renomiranog izraelskog redatelja Shemija Zarhina, tragikomedija koja progovara o teškom gubitku, odnosima u obitelji, čežnji i snazi običnih ljudi, a nominirana je za rekordnih 15 nagrada Izraelske akademije.  Slijedi posljednji film Festivala u kinu Europa, a bit će prikazan u 21.30 sati – “Vani u mraku” je intrigantan i intiman film Izraelca Michaela Meyera koji u fokus postavlja opasan i neprihvaćen ljubavni odnos između imućnog izraelskog odvjetnika i očajnog palestinskog studenta, a koji se prikazuje u suradnji s Queer Zagreb Sezonom.

Višeslojna drama otkriva surove stvarnosti u obje društvene sredine i koliko je teško odvojiti politiku od privatnog života započinjući s pričom palestinskog studenta Nimera, koji sanja o boljem životu u inozemstvu. Jedne sudbonosne noći upoznaje Roya, izraelskog odvjetnika, te se njih dvojica zaljubljuju. Kako se njihov odnos produbljuje, Nimer je suočen sa surovom realnošću palestinskoga društva koje ga odbija prihvatiti zbog njegovoga seksualnog identiteta te izraelskoga društva koje ga odbacuje zbog njegove nacionalnosti. Kada njegovoga bliskog prijatelja uhvate kako se ilegalno skriva u Tel-Avivu i pošalju ga nazad na Zapadnu Obalu gdje je brutalno umoren, Nimer mora izabrati između života kakvog je mislio imati i svoje ljubavi prema Royju.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike