FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Dođite na Marš jednakosti!

objavljeno:

20. 05. 2013.
Dođite na Marš jednakosti!

autor:Kontra i Iskorak pozivaju sve građane i građanke koje/-i ne žele da se u njihovo ime i u ime njihovih obitelji promovira neteolerancija i mržnja da im se pridruže u Maršu za bračnu jednakost.

Marš će se održati 27. svibnja 2013. godine. Okupljanje za Marš će biti na Zrinjevcu od 16 do 17 sati, nakon čega će ići Praškom ulicom prema Trgu svetog Marka gdje ćeo razviti transparente i rainbow zastavu ispred Vlade i održati govore.

Traže jednaku pravnu zaštitu za istospolne obitetlji kakvu uživaju raznospolne obitelji – odnosno pravo na brak i izvanbračnu zajednicu te upozoravaju da je Zakon o istospolnim zajednicama usvojen prije devet godina, međutim da on ne daje istospolnim obiteljima praktički nikakva prava, što uzrokuje diskriminaciju u svakodnevnom životu.

“Poručujemo Vladi RH da se s ljudskim pravima ne smiju raditi kompromisi i nagodbe zavisno od stava Crkve. Uloga države je upravo da štiti ljudska prava svih svojih građana i građanki, osobito prava manjina koja su ugrožena”, poručili su iz Kontre i Iskoraka.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike