Desničarski napad na definiciju braka u Ustavu RH!

Građanska inicijativa “U ime obitelji” najavila je danas da će od 12. do 26. svibnja ove godine prikupljati potpise za raspisivanje referenduma za unošenje u Ustav Republike Hrvatske odredbe po kojoj bi brak bio definiran jedino kao životna zajednica žene i muškarca.

Potpisi će se prikupljati na više od dvije tisuće lokacija u Hrvatskoj, a članovi inicijative na konferenciji za novinare najavili su da očekuju najmanje 375 tisuća potpisa (deset posto upisanih birača), koliko ih je potrebno za raspisivanje državnog referenduma. Očekivanja, kažu, temelje na istraživanjima koja pokazuju da 90 posto hrvatskih građana brakom smatra samo zajednicu žene i muškarca, prenosi Novi list.

Odvjetnik Krešimir Planinić, predstavnik pravnika koji su pripremali referendumsko pitanje, istaknuo je važnost prevencije “francuskog slučaja”, odnosno ozakonjenja istospolnih brakova i mijenjanja tradicionalnih hrvatskih vrijednosti zakonskim izmjenama.

U njihovim redovima je i liječnica Željka Markić koja je poručila: “Brak je temelj obitelji, a obitelj je temelj društva. Prema brojnim studijama upravo je brak najidealnije mjesto za dobivanje djece i njihovo odgajanje. Prikupljanje potpisa i referendum prilike su da se u demokratskom ozračju čuje što misle građani naše zemlje.”

Posted on April 24, 2013

Leave a comment

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

Tweet
Buffer

Switch to our desktop site