FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Koga, čega – kult tura

objavljeno:

8. 04. 2010.

autor:Nakon što nas je prije par godina zadesila gay invazija na Hvar koja je razgnjevila lokalno pučanstvo, sada nam turističku promidžbu ponovno sjeb…, ovoga uništavaju homoseksualci i homo-lobi. Niste to znali? Da, to tvrdi don Anđelko Kaćunko, zadnji put viđen u javljanju iz Like gdje je dospio nakon što je „pomagao“ izgubljenoj Nives Celzijus. Ali, digresija.

Lijepa naša Hrvatska, Hrvatska, Hrv-aa-tskaa…

povezane vijesti

Ukratko, priča ide ovako. Hrvatska turistička zajednica ima spot kojim strane turiste vabi u Hrvatsku. Spot je svake godine isti: red sunca, red mora, red maslina, red lijepih kadrova, red lijepih momaka, red polugolih žena, sve praćeno nježnom pozadinskom glazbom u etno štihu. Ni ove godine nije ništa drugačije: jedino su se ovaj puta dežurni moralisti obrušili na jedan kadar sa ženskom guzom u badiću. Jadranka Kosor prijateljski preporučuje da se kadar izreže jer da je to seksistički, ženske udruge unisono ponavljaju jednu te istu mantru „žensko tijelo u reklamama je seksizam“, vrckavi voditelji dnevnika priču ilustriraju polugolom trupinom ministra zdravstva i opet imamo par dana cirkusa kao da smo demokratska i razvijena zemlja. Gdje su tu gejevi iz naslova, pitate se? Kaže Kaćunko da je to „kult tura“. „Očito je da homo lobi nameće ‘kult tura’, to je sve njihovo maslo. Stražnjica postaje važnija od mozga“, rekao je Kaćunko u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju pa dodao da podržava svakoga tko želi izbaciti taj dio spota jer se time „Hrvatska, naš Jadran i ljudi svode na stražnjicu“, kazao je ovaj crkvenjak Slobodnoj Dalmaciji.

…i obala jadranska, ja-dra-nska!


E sad, možda bi don Anđelko – kad već tako pravednički bjesni na stražnjice – trebao kakvu kratku poduku iz muških i ženskih stražnjica te područja interesa jednog prosječnog homoseksualca.
No, šalu na stranu, nije li nevjerojatno kako se svatko tko želi dospjeti na naslovnice barem „očeše“ o gay teme? Očito u Hrvatskoj nema eksplozivnije kombinacije.

Više cvijeća, manje – smeeća!!

Fotografija je inače dio grčke reklame namijenjene grčkim turistima. Da navratimo?

Foto:www.solemaretravel.gr

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike