FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Pokrenut LGBT portal u Ukrajini

objavljeno:

16. 04. 2013.
Pokrenut LGBT portal u Ukrajini

autor:Ovaj mjesec pokrenut je prvi ukrajinski LGBT portal čime je ova bivša sovjetska država dobila online utočište za sve LGBT osobe koje se žele informirati o LGBT temama, aktivizmu kao i događajima od važnosti za zajednicu.

Sama web stranica financirana je od strane Elton John AIDS Foundation, te je dvojezična, na engleskom i ruskom te će imati raznolike sadržaje poput LGBT turističkih destinacija uz savjete, vijesti iz svijeta, različitim lifestyle temama, LGBT kampanja kao i tekstove koji će se dotaknuti same povijesti LGBT kulture.

“Portal je namijenjen za promicanje kulturnih, sportskih, umjetničkih razvoja LGBT zajednice u Ukrajini, želi pružiti informacije i dati potporu lokalnim LGBT inicijativama, podržati događaje u LGBT zajednice, i odmah ih pokrivati na dnevnoj bazi”, poručili su autori na portalu.

Ukrajinski LGBT aktivist Bogdan Globa je izjavio kako misli da će ove web stranice “stimulirati sustavne promjene u LGBT zajednici”. Portal možete pogledati na ovom linku (KlikKlik).


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike