FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Nemojmo biti homobni spram Ruže Tomašić!

objavljeno:

16. 04. 2013.
Nemojmo biti homobni spram Ruže Tomašić!

autor:Blok Umirovljenici Zajedno, inače koalicijski partner HDZ-a i HSP-a Ante Starčević reagirao je danas na izjave šefa SDP-a Zorana Milanovića o Ruži Tomašić.

Naime, kako je Milanović izjavio da je Tomašić “elementarna nepogoda i društveno zlo”, navedeni su odlučili reagirati na te, prema njihovim riječima, “homofobne” izjave. U priopćenju BUZ-a stoji kako je Milanović pretjerao u napadu na Tomašić te da je riječ o “školskom primjeru homofobije”, prenosi index.hr.

Zanimljivo je kako su BUZ-ovci očigledno malo pomiješali “lončiće”, tj. ili žele nešto možda poručiti o seksualnoj orijentaciji novoizabrane europske parlamentarke ili ne znaju točno značenje riječi homofobija: “Gospodin Milanović je ovime zapravo pokazao da se u njegovu slučaju radi o školskom primjeru iskazivanja homofobije što u demokratskoj Hrvatskoj, Hrvatskoj u 21. stoljeću, naprosto nije prihvatljivo.”

Novinari Indexa su upozorili BUZ kao su možda pomiješali riječ homofobija s riječima tropofobija ili panofobija koje također ne bi bile primjereno iskorištene u navedenoj rečenici.

Zoran Milanović doslovno je jučer izgubio živce u intervjuu za Novu TV te je ne birajući riječi, izliječio frustraciju poradi poraza na izborima za Europski parlament (rezultati i analiza – KLIK!).


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Dina J.
Hipster Dyke


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike