FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Mladi redatelj poziva Split danas u kazalište

objavljeno:

12. 04. 2013.
Mladi redatelj poziva Split danas u kazalište

Predstava ISKORAK koja je trebala zainteresirati i okupiti nastavnike, učenike i učenice, opće građanstvo kao i LGBT populaciju i koja je to uspješno učinila u Puli i rasprodala tri puta svoje tamošnje izvedbe, u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu danas u 11 sati ostavila je dvoranu praznom, kao što se vidi na slici koju su organizatori objavili na Facebooku.

Ovim putem pozivamo sve da se nacrtaju u 16 sati u amfiteatar Doma mladih u MKC Split i pogledaju kako mladi Puležani, mahom gimnazijalaci i studenti okupljeni u dramskoj skupini KORAK pod umjetničkim vodstvom Patrika Lazića žele mijenjati okolinu u kojoj žive. Njihov je cilj osluškivati svoje kolege i prijatelje u potrazi za problemom, diskriminacijom ili društvenom nepravdom, pod povećalom pogledati otkriveno, istraživati i konačno predstavom ponuditi rješenje i mogućnost da zajedno napravimo barem mali korak prema boljoj i liberalnijoj svakodnevnici.

Patrik Lazić je za Queer.hr povodom današnje druge izvedbe koja se održava u 16.30 gledateljima poručio neka dođu u što većem broju: „Poručujem im da dođu i daju sebi priliku čuti drugu stranu priče.“

Predstava kroz niz citata novinskih članaka, situacija i simbola koji se vežu za temu LGBT u hrvatskoj javnosti; od nasilja i govora mržnje ili emotivnijih trenutaka poput intervjua s lezbijkama progovara o odnosu s kojim se hrvatska javnost, mediji, političari i mase odnose prema LGBT pojedincima.

Iako je i u Puli bilo problema, kako navodi brakun.hr, budući je u Pulskoj gimnaziji izvedbu predstave zabranila ravnateljica, premijera je bila rasprodana i interes građana i učenika bio je velik. Nakon tolike halabuke oko zdravstvenog odgoja koji je digao na noge cijelu Hrvatsku, posebice motivirane (ili, ako ćemo pravo, isključivo) dijelom oko seksualnih i rodnih identiteta, čudi činjenica da na predstavu nije došao nitko.

Predstavu su u Split dovele udruge R!špet, Mladi Splićani ZA Zdravstveni odgoj, Centar za Pokret Split i Queer Sport Split kako navode u pozivu na predstavu „kao potporu provođenju zdravstvengo odgoja u školama“ te “ u cilju otvaranja dijaloga među vršnjacima i poboljšanju stanja ljudskih prava u RH“.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike