FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Bratstvo u kinu Europa!

objavljeno:

28. 03. 2013.
Bratstvo u kinu Europa!

autor:Queer Zagreb u prikazuje hvaljeni  film Bratstvo (orig. Brotherskab, eng. Brotherhood), dugometražni igrani prvijenac danskog redatelja Nicola Donata u kinu Europa od 1. do 9. travnja.

Kontroverzni je film u režiji mladog redatelja Nicola Donata laureat filmskog festivala u Rimu gdje je osvojio nagradu za najbolji film i nagradu Golden Butterfly za a na filmskom festivalu u Tallinnu 2009 nagradu za najbolju mušku ulogu.

povezane vijesti
Bratstvo u Koprivnici!
Bratstvo

Bratstvo (Brotherskab) je drama o nedozvoljenoj vezi između dvojice muškaraca koja se rađa u kontekstu neo-naci skupine i koja za sobom povlači ljubav, emocionalnu i moralnu rastrganost, te pitanja izdaje, lojalnosti i identiteta.

Radnja Bratstva započinje kada Lars (Thure Lindhardt), tik pred promaknuće, napušta vojsku i vraća se roditeljskom domu. Uskoro se priključuje neo-naci skupini gdje brzo napreduje i upoznaje budućeg ljubavnika Jimmyja (David Dencik). Pod okriljem bratstva započinju intenzivnu emocionalnu i seksualnu vezu koja se uskoro pokazuje opasnom, problematičnom i potpuno bitnom za obojicu.

Raspored projekcija:

Kino Europa, Varšavska 3

1.4. PON 20:00

2.4. UTO 20:00

3.4. SRI 20:00

5.4. PET 19:00

6.4. SUB 21:00

7.4. NED 19:00

9.4. UTO 20:00

Izvrsna glumačka ostvarenja u višeslojnom dramaturškom vrtlogu (potvrđena i nagradom za najbolju mušku ulogu Davidu Dencku koji je upravo ulogom Jimmyja zadobio status jednog od najperspektivnijih mladih europskih glumaca) još su jedan od razloga hvaljenosti ovog filma od strane kritičara i publike.

Nicolo Donato, redatelj talijanskih korijena, započeo kao redatelj glazbenih spotova, TV reklama kao  i  kratkometražnih filmova, među kojima je Os / Togetherness iz 2006 prikazan u suradnji s filmskim festivalom u Cannesu, te bio nominiran u kategoriji najboljeg stranog filma na Međunarodnom filmskom festivalu u Seulu. Brotherhood / Bratstvo je njegov prvi dugometražni igrani film.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike