FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Vesna Pusić vodstvo stranke preuzela uz naglašavanje homofobije kao važnog problema

objavljeno:

23. 03. 2013.
Vesna Pusić vodstvo stranke preuzela uz naglašavanje homofobije kao važnog problema

Vesna Pusić nova je predsjednica Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, odlučeno je na 12. Izbornom saboru HNS-a održanom danas u Hypo centru u Zagrebu.

U svojem govoru osvrnula se na teškoće i planove, te je kao cilj navela ‘okupiti tim prvoklasnih ljudi čiji prvi cilj jest javni angažman, misliti politiku i provoditi svoje političke ideje u svakodnevni život. Pomoći da se oni pretvore u liderski tim HNS-a koji može povući i HNS prema podršci, i zemlju prema drugačijoj stranačkoj politici’.

Izlažući točke planiranog programa, navela je  da namjerava ‘vratiti politiku u politiku’, naime skrenuti pozornost s tema koje dominiraju javnim prostorom, poput ‘međuljudskih odnosa, čija žena ili muž gdje radi’ – što, kaže, smatra ‘ne samo štetnim, nego i nedopustivim’ – jer se istovremeno ne raspravlja o drugim problemima, a između ostalima tu navodi i homofobiju i zdravstveni odgoj:

‘Jer dok javni prostor raspravlja o tome, tuku mlade ljude u Kistanju, mrze gejeve i razmišljaju kako zabraniti da djeca dobiju osnovno znanje o kontracepciji. Ne raspravlja se o modelima rasta koji će kreirati radna mjesta. Raspravlja se i informira o kadrovskoj politici u zadnjoj agenciji mnogo više nego o energetskoj politici koja ima šanse smanjiti cijenu struje i plina, ali i ubrzo postati temelj geopolitičke neovisnosti i motor gospodarskog rasta. Nikog ne zanima socijalna isključivost i nikog ne zanimaju demografija i migracije. To su političke i svjetonazorske teme.’

Također je najavila da će raditi ‘na sprečavanju Hrvatske da padne u političko crnilo’, redefiniranju politike građanskog centra, ali vraćanju reputacije političkim strankama.

Od 600 okupljenih delegata, 577 ih je glasalo za njen izbor za novu predsjednicu stranke, javlja tportal.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike