10 godina od ubojstva Merlinke

merlinka 004

Trans legenda Balkana, Vjeran Miladinović Merlinka, ubijena je 22. ožujka 2003. godine u Beogradu. Tijelo je nađeno mjesec dana kasnije u Krnjači. Ubojica nikada nije uhvaćen.

Zastrašujuće brutalno ubojstvo zidarskim čekićem se dogodilo u noći između 22. i 23. ožujka 2003. godine u beogradskom naselju Krnjača, nedaleko od OŠ “Zaga Malivuk”. Prema navodima optužnice, koju je zastupao zamjenik tužitelja Radoje Gvozdenović, osumnjičeni za ubojstvo bio je Faik Ramadani, ali je sudsko vijeće na čelu sa sucem Dragoljubom Đorđevićem donijelo oslobađajuću presudu. Zamjenik tužitelja najavio je žalbu na tu odluku, ali nakon toga nijedna informacija o ovom slučaju nije dospjela u javnost. Zvijezda filmova Želimira Žilnika, te brojnih TV i radio emisija ostala je u sjećanju javnosti.

Gej lezbijski info centar i Merlinka festival za 30. svibanj 2013. godine pripremaju obilježavanje ove obljetnice, kada će javnost podsjetiti na filmove “Lijepe djevojke prolaze kroz grad” i “Marble Ass”, te na autobiografsku knjigu “Terezin sin”. Povodom toga pozivaju sve koji su Merlinku osobno poznavali i koji imaju materijale u vidu fotografija ili video snimaka da im se jave na adresu [email protected] kako bi im pomogli u obilježavanju ove obljetnice.

Leave a Reply