FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Crkva ima i – gej saunu!

objavljeno:

13. 03. 2013.
Crkva ima i – gej saunu!

autor:Dok ostatak crkvenog svijeta željno iščekuje trenutak proglašenja novog pape, do javnosti je stigla vijest kako je crkva kupila zgradu u sklopu koje se nalazi, ni manje ni više, nego najveća europska gej sauna.

Investicija teška 23 milijuna eura trebala bi riješiti smještaj za visoke crkvene dužnosnike koji će biti raspoređeni u nimalo skromnih 19 stanova na adresi Via Carducci broj 2. Najviše se vjerojatno uzrujava 76-godišnji kardinal  Ivan Dias koji je, prema njegovim navodima, već doživio puno neugodnosti radi gej susjeda, odnosno saune Europa Multiclub.

Najnoviji “skandal” izmamio je brojne reakcije čitatelja pa se jedan tako našalio na kardinalov račun: ”Ups, pogriješio sam vrata. Mislio sam da je kapelica… Ako se bojite da će vas vidjeti kako ulazite u gay saunu, što ćete učiniti s milijunima eura koje ste pokrali Talijanima? Kupite cijelu zgradu sa saunom”. Crkva je sve više obavijena velom gej tajni, a kupovina zgrade u kojoj je gej sauna još više doprinosi teoriji kako je bivši papa Benedikt XVI. morao odstupiti poradi pritiska gej lobija u crkvi.

Ovo je samo jedan u nizu događaja koji itekako u pitanje dovode licemjerni stav Crkve spram LGBT osoba. Nakon otkrića gej svećenika u rimskoj kuriji i nedavno osramoćenog škotskog kardinala Keitha O’Briena koji je priznao da je griješio bludno, talijanska La Repubblica prisutnost saune za gejeve u zgradi u kojoj obitava katolički kler opisuje ”krajnjom sramotom”, prenosi Poslovni dnevnik.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike