FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Bivši predsjednički kandidat u Ekvadoru kažnjen zbog homofobije!

objavljeno:

12. 03. 2013.
Bivši predsjednički kandidat u Ekvadoru kažnjen zbog homofobije!

autor:Bivši predsjednički kandidat u Ekvadoru je kažnjen s otprilike 2500 eura radi homofobnog govora u svojoj predsjedničkoj kampanji.

Nelson Zavala (na slici) sakupio je samo 1,23% glasova na izborima koji su se održali u veljači te je završio na posljednjem mjestu od njih osam. Izgubio je, između ostalih i od trenutnog predsjednika Rafaela Corree koji je pobjedio s 60% glasova te tako započeo svoj treći predsjednički mandat.

Nakon što je sud saslušao Zavalinu obranu, sutkinja Patricia Baca Mancheno zaključila je kako je Zavala prekršio izborni zakon koji “zabranjuje kandidatima da javno izražavaju svoje mišljenje koje diskriminiraju ili vrijeđaju dignitet osoba, kao i da ističu simbole vjerske prirode.”

Propovjednik Zavala se na ročištu branio kako je njegovo mišljenje bilo o ekvadorskom Ustavu koji bi unišio “pravu ekvadorsku obitelj”, dozvoljavanjem istospolnih brakova.

Kako je i dalje ostao ustrajan u svojoj homofobiji, sutkinja mu je odredila kako mora platiti kaznu radi svoje homofobije.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike