FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Dođite na oproštajnu Partycipaciju!

objavljeno:

11. 03. 2013.
Dođite na oproštajnu Partycipaciju!

autor:Ovu subotu (16. ožujka) od 21 sat u Attacku će se održati oproštajna Partycipacija.

Iako ste vjerojatno pomislili na jedan tren kako je ovo zaozbiljno posljednja Partycipacija, ekipa oko Partycipacije je odlučila ovaj party oprostiti se od – zime. „Opraštamo se od gospođe Zime , dobro nas je namučila i dugo se družila s nama, s toga je red da se i oprostimo s njom kako priliči.“

Nakon prošle Partycipacije koja je predstavila samo DJ-eve, ovaj put uz Pi Krü nastupaju čak tri benda, i to odlična prema onome što čujemo.

Coma Stereo je mariborski bend koji postoji od 2004. godine, a mnogi ih nazivaju veteranima space post rocka i ambijentalne elektronike, čemu u prilog idu i čak tri albuma, osam međunarodnih turneja i koncertna brojka koja je pristojno zagazila u troznamenkaste brojeve. Njihov zvuk sveden na nekoliko riječi izgleda ovako: moćan ritam, plutajući zvukovi gitare i svemirske synth oscilacije.  Inspiraciju za svoju glazbu nalaze u SF filmovima i knjigama, a glazbeni idoli sui m Pink Floyd, Sonic Youth i Tangerine Dream.

Osim njih, još jedan slovenski bend koji je već poznat publici Partycipacije jer su prije otprilike godinu dana već jednom oduševili sve okupljene, a njihov novi album Passion for Red se ukazao kao savršena prilika za ugošćavanje ovog energičnog i nadasve zanimljivog trojca. Dakako, govorimo o bendu Ludovik Material koji čine bivši producent trance glazbe, basista koji želi biti bubnjar i pjevačica koja želi svirati gitaru, a njihova sinergija rezultira eklektičnim erotičnim elektrom sa punk dušom i hardcore stavom.

Duo It’s Everyone Else svoju glazbu stvara uz pomoć dva syntha, dva glasa i samplera, a njihov zvuk varira od brzog post-industriala i bučnog synthrocka do sporih, melankoličnih melodija. Posebni su po svojim live nastupima između ostalog, za koje neki mediji kažu da graniče ludilom od eksplozije dobrog zvukovlja i energije. Do sad su imali priliku nastupati s bendovima poput Atari Teenage Riot, Arabrot Don Vito, Graf Orlock, Monno i Nikki Louder, što je u biti logično jer njihov sound na neki način „vuče prema nabrojanima“.

Nikako ne smijemo zaboraviti nastup Pi Krüa koji osim već uhodanih Miss Iconic, Đukelle, Tirkizne Alge, ZweiDeeJays VJ-ice Tanje i 400 zečeva i VJ Tina u svoje skute prima i GIO koja je na posljednjoj Partycipaciji pokazala kako itekako zna zavrtiti dobro, na što je publika reagirala zahvalno i rasplesano.

Ulaz je moguć uz donaciju od 30 kuna odnosno 20 kuna do 23 sata. Vidimo se u Attacku!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike