FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Prvi lezbijski časopis na ruskim kioscima

objavljeno:

5. 03. 2013.
Prvi lezbijski časopis na ruskim kioscima

autor:Na kioscima u Rusiji pojavilo se prvo tiskano izdanje časopisa za lezbijke “Agens” čije se izdavači nadaju kako će doprijeti do LGBT osoba u zemlji.

Za početak časopis se nudi na prodaju na LGBT friendly mjestima (čak njih četiri) i online, a izdavači su oprezno odlučili kao će naklada prvog broja iznositi 999 primjeraka.

Milena Chernyavskaya, glavna urednica časopisa nada se kako će magazin preuzeti i određenu informativnu ulogu javnosti o LGBT osobama jer se prema njezinim riječima Rusija nalazi u informacijskom pomračenju, naročito što se tiče LGBT osoba i njihovih prava. Također istaknula je kako će časopis biti svojevrsna platforma za međusobno upoznavanje LGBT osoba u Rusiji jer, prema njezinim riječima, LGBT osobe se u Rusiji osjećaju same i ne poznaju se međusobno, iako bi trebale.

Časopisu nije u interesu isprovocirati konzervativne ruske zakonodavce koji su odobrili zakon o zabrani LGBT propagande među maloljetnicima, no ako časopis zaživi, biti će to velika pobjeda LGBT zajednice u Rusiji koja sa strahom iščekuje drugo čitanje zakona koje je zakazano za 25. svibnja 2013. godine.

 

 

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Dina J.
Hipster Dyke


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike