FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Film o gej svećeniku dobitnik nagrade Teddy

objavljeno:

18. 02. 2013.
Film o gej svećeniku dobitnik nagrade Teddy

autor:U petak je poljski film W imie… (In the Name of) osvojio Teddy nagradu za najbolje queer filmsko ostvarenje na Berlinskom filmskom festivalu.

Filmska radnja se odvija oko borbe svećenika s vlastitom seksualnosti kojega je utjelovio glumac Andrzej Chyra, sama priča je intenzivna i odlična snimljena. Svećenik naime ne može više zatomiti osjećaje koje je počeo razvijati prema jednom od mještana kojega glumi Mateusz Kosciukiewicz. Zanimljivo, dvoje glavnih glumaca su zajedno glumili u još jednom filmu, no bili su u ulogama oca i sina.

Redateljica Malgoska Szumowska (na slici s glavnim glumcima) prema mnogima napravila je najbolji film u zaista strogoj konkurenciji, a više o samim nagradama možete pročitati na ovom linku (KlikKlik). Najbolji queer dokumentarni film je Bambi, redatelja Sébastiena Lifshitza koji je u biti portret 77-godišnjeg trans žene alžirskog podrijetla Marie-Pierre Pruvot koja je poznat po imenu Bambi kojega je “zaradila” tijekom svojih pariških burlesque dana. Kratki film koji je ostavio najbolji dojam publiku je švedski film Ta av mig (Undress Me) o mladoj trans ženi koja se upusti u romansu s mladim znatiželjnim muškarcem.

Posebna nagrada žirija dodijeljena je filmu redateljice Stacie Passon Concussion o majci lezbijki koja se u svojim četrdesetima odluči baviti prostitucijom kako bi se podsjetila što je to strast u životu.


1 komentar »

  • Dajana kaze:

    Gdje se mogu pogledati filmovi… malo sam pretrazivala internet i nisam nigdje to nasla… :-(

Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike