FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Queer.hr says: Butch please!

objavljeno:

18. 02. 2013.
Queer.hr says: Butch please!

autor:U četvrtak 28. veljače u Hotpotu u Petrinjskoj ulici s početkom od 21 sat Queer.hr je u sklopu Queer Zagreb Sezone odlučio napraviti prezentaciju kao i party na kojemu ćemo pokušati odgovoriti na dva vječna pitanja:

Što je u LezBi/jskom svijetu «femme»? 

A što je – «previše» femme?

Sami zaključci bit će doneseni na temelju ankete koju smo sastavili i sproveli među hrvatskim lezbijkama, a koju još uvijek možete skinuti na ovom linku (KlikKlik), popuniti u miru svoga doma i poslati na email adresu [email protected] kako bi se i vaš glas čuo.

Nevidljivost femme identiteta u lezbijskoj zajednici naime nevidljivim čini i fenomen femme-shaminga, upravo je to tema o kojoj ćemo najviše raspravljati kao i analizirati prikupljene podatke, a koja će približiti što u biti lezBijke misle da čini lezbijku femmicom, odnosno što ju ne čini femmicom? U kolumni Hipster Dyke bili su predstavljeni i neke stereotipni nazivi koje se koriste za femme lezbijke (KlikKlik), a naš je cilj femmicama dati priliku da zasjaje u puno sjaju i odmaknu se od stereotipa koji ih okružuju.

“Femmice se doživljaju kao strejtuše koje eksperimentiraju. Zašto? Zato jer je nepojmljivo da lezbijka toliko brine o svom izgledu. Femmice se ne doživljaju kao lezbijke nego kao biseksualne osobe. Zašto? Zato jer je nepojmljivo da ženstvena žena pada samo na žene. I to je takav prokleti bullshit da boli. Neke lezbijke su drugačije. Neke lezbijke su posebne.”   [HD]

Kako bi sve prošlo u nekom svečanijem tonu, pobrinut će se posebne gošće, odnosno prepoznatljiva lica s hrvatske lezbijske scene poput spisateljice Nore Verde i DJice Nore Gnom,  koje će čitanjem osobnih femme priča svim prisutnima baciti bolje svjetlo na precepciju femme lezBijki na samoj lezBijskoj sceni, kao i na primjerima pokazati što je u biti femme-shaming te u kolikoj je mjeri prisutan na lezbijskoj sceni u Hrvatskoj.

Osim čitanja, nadamo se da ćete i sudjelovati u kvizu o lez-ženstvenosti koji će zasigurno nasmijati sve prisutne kao i dati zabavne odgovore, a za glazbeni dio su zadužene ZbeLeTronove DJ-ice Nevena i Nori Gnom koje će svojom pomnom selekcijom sigurno večer dovesti do usijanja te osigurati da se lezBijsko druženje u klubu Hotpot osim edukacijom i zabavom, začini i butch/femme plesnim koracima.

Stoga, stavite svoje crne olovke ili svoje crvene ruževe u džepove ili torbicu i vidimo se u Hotpotu!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike