FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Budite dijelom Queer Zagreb Sezone!

objavljeno:

13. 02. 2013.
Budite dijelom Queer Zagreb Sezone!

Queer Zagreb Sezona 2013

Budite dijelom Queer Zagreb Sezone!

Od siječnja ove godine, Queer Zagreb više nije svibanjski zagrebački festival – nego niz programa tijekom cijele godine u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Queer Zagreb Sezona predstavlja svoj iznimno bogati prvi kvartal – filmovima, knjigama, rezidencijama, predavanjima i neizostavnim izvedbenim segmentom koji je tijekom godina zagrebačku publiku naučio od Queera očekivati – izvrsnost.

Time će se s jedne strane osnažiti dugoročni programi, poput našeg sedmogodišnjeg programa mjesečnih filmskih projekcija, Queer MoMenti, kojeg održavamo u Zagrebu u kinu Europa, ali također i u Rijeci te od ove godine i u Splitu, te izdavački program koji je u 2013. obilježen uzbudljivim edicijama Susan Sontag i Michela Faucaulta, no otvoren je prostor i za uspostavu novih programskih linija, poput programa rezidencija inozemnih umjetnika u Zagrebu i Rijeci, te predavanja na kojima se hrvatskoj publici pruža mogućnost da u dijalogu s njima upoznaju drugačije kontekste (queer) umjetničkog djelovanja. U sklopu toga najavljujemo umjetničke rezidencije Carlosa Franklina iz Kolumbije te Raquel Versieux iz Brazila, koji će ujedno održati i predavanje u okviru serije diskusija, a još jedan gost predavač je i profesor Gert Hekma iz Nizozemske, koji će govoriti o počecima LGBT pokreta i seksualnoj revoluciji.

KATALOG ZA SEZONU PREUZMITE NA LINKU OVDJE: KATALOG

Već ove subote – družite se s nama u Francuskoj Medijateci!

Carlos Franklin (Kolumbija):
Transgresija u tranziciji
16.2., 14h
Medijateka Francuskog instituta
Preradovićeva 5

Diskusija s mladim umjetnikom iz Kolumbije, koji će biti na dvotjednoj umjetničkoj rezidenciji u Hrvatskoj. Imat ćemo priliku vidjeti prezentaciju njegovog rada koji se temelji na videu, zvuku i crtežu. Dio razgovora će biti usmjeren i na povlačenje paralele s ostalim kolumbijskim umjetnicima, uz osvrt na pitanje – koliki utjecaj geopolitički kontekst ima na umjetničke razvoje?

Sudjelujte u Sezoni – ispunite upitnik o femme identitetima!

Što je u LezBi/jskom svijetu “femme”? A što je – “previše” femme?

Nevidljivost femme identiteta u lezbijskoj zajednici nevidljivim čini i fenomen femmeshaminga. Što je to femme-shaming uopće i koje su sve nijanse ružičastog u spektru od butcha do femmea i svega između, saznajte na događaju koji će se posvetiti šarolikosti lezBijskog univerzuma – a prije toga ispunite anketu!

SUDJELUJTE U ANKETI:
Anketu preuzmite na linku ovdje (KliK!) [desni klik i 'save as'] i pošaljite ju mailom na [email protected].  Anketa je anonimna a za njeno ispunjavanje je potrebno izdvojiti do deset minuta.

Butch Please
28.2., 21-02h
HotPot, Petrinjska 31

Čitanja osobnih femme priča, prezentacija ankete među lezbijkama, kviz o lez-ženstvenosti te za kulminaciju: glazbeno lez-femme osnaživanje na plesnom podiju. Lez’ Be femme!

Posebna izvedba sezone – intimna ljudska priča koreografirana od strane plesnog velikana

Jérôme Bel: Cédric Andrieux (Francuska)
8.3., 20h
ZKM, Ulica Nikole Tesle 7

Kao posebno atraktivnu točku prvog kvartala izdvajamo Queeru uvijek dragog gosta, jednog od najcjenjenijih europskih koreografa, Jérômea Bela. Zagrebačka publika još uvijek se sjeća nazaboravne izvedbe Pichet Klunchun and myself, s festivala 2007., a festivalu se vratio i 2010., te sada i Sezoni. Predstava, dio serije Belovih djela posvećenih životnim i umjetničkim pričama plesača, biografski prati život Cédrica Andrieux, iznimno vještog plesača koji je dio svoje karijere bio i član plesne skupine legende suvremenog plesa Mercea Cunninghama. Intimnost i toplina ove izvedbe neće razočarati publiku koja od ovog renomiranog koreografa može opravdano očekivati predstavu koja će im ostati u sjećanju, a koju predstavljamo 8. ožujka u prostoru ZKM-a.

Što je sljedeće?

Nastavit ćemo dakle sa svim našim programima, dogovorena su već gostovanja važnih umjetnika iz Kanade, Australije i Europe, a radimo i međunarodnu konferenciju LGBT medija. Moglo bi se reći da od ove godine – Queera ima i za najzahtjevnije apetite!

Queer Zagreb Sezona provodi se pod platformom This is a Domino project.
www.thisisadominoproject.org


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike