FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Papa podnio ostavku!

objavljeno:

11. 02. 2013.
Papa podnio ostavku!

autor:Papa Benedikt XVI. rođen kao Joseph Ratzinger najavio je talijanskim medijima kako daje ostavku. Na mjesto pape izabran je 19. travnja 2005. godine kada je zamijenio dotadašnjeg papu Ivana Pavla II, a Hrvatsku je posjetio u lipnju 2011. godine.

Prema posljednjim informacijama papa od 28. veljače 2013. godine u 19 sati više neće biti poglavar Katoličke crkve, objavio je glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi. U slučaju da homofobni papa odstupi, to će biti tek treći put u povijesti crkve da papa podnosi ostavku.

Kao razloge svoje ostavke papa je naveo svoje pozne godine te je istaknuo kako je do te odluke došao sam te da je svjestan težine svog postupka. U posljednje vrijeme mnogi su primjetili kako se papa kreće uz pomoć štapa kao i da ima poteškoće s vidom. U priopćenju je objasnio kako osjeća da zbog starosti više nije sposoban obavljati dužnost Pape. Dodaje da je za obavljanje te dužnosti potrebna “snaga tijela i uma”, a osjeća kako je ona kod njega oslabila proteklih nekoliko mjeseci te je zbog toga dao ostavku, javlja Večernji.

Papa Benedikt je poznat po nizu akcija i izjava izravne i otvorene homofobije, a jedna od nedavnijih odluka koja je izazvala revolt ljudskopraških krugova, jest susret s Rebeccom Kadagom iz Ugande koja je poznata po obećanju Uganđanima kako će na snagu stupiti homofobni zakon koji će istospolne odnose kažnjavati zatvorom. Prema natpisima medija, time je Papa dao svojevrsni blagoslov homofobiji u Ugandi, ali su se iz Vatikana ogradili od takvih tvrdnji.

Jedan od njegovih posljednjih homofobnih istupa je bio i božićni govor vjernicima u kojemu nije propustio priliku upozoriti na činjenicu kako je brak zajednica muškarca i žene te je sklonost prema istom spolu nazvao “neprirodnom” i “manipulacijom prirodom”, a nije se libio reći da LGBT osobe nemaju dostojanstvo koje im je Bog dao (KlikKlik). Novogodišnji govor koji je održao diplomatima iz 180 zemalja također je obilovao homofobijom te je time još dodatno potvrdio svoj status homofoba.


1 komentar »

  • Veki kaze:

    Ima Boga :)
    Da, došla maca na vratanca.. Samo sam čekala.. A i teško je nosati taj silni nakit okolo, ipak su to kile i kile zlata povješane po njemu. Ovdje sjedi, ali kada ima one crvene halje, svog ga nakinđure, dobro da još i bruh nije dobio.. Bitno je da sam smatra da nije sposoban za daljnje djelovanje. Uostalom, to je titula koju treba brže bolje ukinuti!

Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Kosmogina
Pitchkanterije


Dina J.
Hipster Dyke


Marino Čajdo
Cocktail


OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop


Dominik Colins
Qoohanje za romantike