FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Francuska: Odlučujući vikend za bračnu ravnopravnost

objavljeno:

2. 02. 2013.
Francuska: Odlučujući vikend za bračnu ravnopravnost

Francuski parlament se usuglasio oko najvažnijeg članka budućeg zakona koji će izjednačiti bračna prava istospolnih i raznospolnih parova.

U omjeru 249 prema 97 zastupnici su u francuskom parlamentu glasali za redefiniranje bračnog ugovora kao više od zajednice muškaraca i žene – onu dviju osoba. Zakon koji je izazivao val prosvjeda posljednjih mjeseci tako je konačno na putu da bude izglasan. S obzirom na omjer glasova, analitičari predviđaju kako je bračna ravnopravnost u Francuskoj sada posve izgledna. Debate će o zakonu trajati još nekoliko tjedana dok zastupnici ne prođu kroz sve amandmane, od kojih je većinu podnijela opozicija desnog centra. S nadom se iščekuje i izglasavanje mogućnosti posvajanja djece od strane istospolnih parova.

Radi se o najvećoj francuskoj društvenoj reformi od odbacivanja smrtne kazne 1981. godine. Zastupnici koji su glasali za ravnopravnost očekuju da će se uskoro raspravljati i o medicinski potpomognutoj oplodnji te surogat majčinstvu. Očekuje se da zakon stupi na snagu sredinom godine. Više o samoj saborskoj raspravi i amndmanima provjerite u prethodnom tekstu: “Prljave igre francuskih protivnika istospolnih brakova” (klik!).


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike